Complex medico-social la Tutova

Barlad Online

Autoritățile locale din comuna Tutova au dat utilitate tuturor spațiilor care au rămas în urma închiderii Spitalului de Boli Cronice, transformându-l într-un complex medico-social multifuncțional. Astfel, în vara anului trecut, a fost deschis azilul de bătrâni într-unul dintre cele două pavilioane ale spitalului, în care sunt cazate în prezent 40 de persoane. Spre sfârșitul anului, autoritățile locale au închiriat cel de-al doilea pavilion unui medic din comună, care a dotat integral trei cabinete de diverse specialități, ce urmează a fi deschise în curând. Totodată, primăria și-a dat acceptul față de Ministerul Sănătății pentru deschiderea unui centru multifuncțional în incinta aceluiași spital.
“Acest centru va presupune cazări de o zi, cu acordarea asistenței medicale de specialitate. Așteptăm ca Ministerul Sănătății să ne comunice metodologia pentru a ne putea apuca de treabă. De asemenea, lucrăm și la mărirea capacității căminului de bătrâni, deocamdată de la 40 la 50 de locuri, pentru că avem în continuare adresabilitate din partea persoanelor vârstnice”, a declarat primarul comunei Tutova, Ion Corciovă.
Spitalul de Boli Cronice Tutova a fost una dintre cele 67 de unități spitalicești din întreaga țară închise de Ministerul Sănătății la 1 aprilie 2011 din cauza nerentabilității, oferindu-li-se posibilitatea de a fi transformate în aziluri de bătrâni. Autoritățile din Tutova au fost primele care au accesat programul “Dezvoltarea rețelei de cămine pentru persoane vârstnice”, cu finanțare integrală de la bugetul statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu