Înec la Paradis

Barlad Online

Un băiat de 13 ani s-a înecat în piscina Paradis, din Bârlad. Tragedia s-a petrecut vineri, la ora prânzului. Copilul a fost transportat de urgență la Spitalul “Beldiman”, unde medicii au făcut tot ce era omenește posibil pentru a-l readuce la viață. După resuscitare, a fost cuplat la aparate pentru a fi menținut în viață. Într-un final, a fost declarat decesul.
Joaca unor adolescenți din Bârlad a avut un final tragic. Vineri, în timp ce se răcoreau la piscina Paradis, din centrul orașului, unul dintre ei a fost împins, din joacă sau neatenție, la fundul bazinului și s-a înecat. Victima, George Bighiu, 13 ani, elev la Școala generală nr. 9, a fost scoasă imediat din apă de colegi, care au sunat apoi la 112 pentru a solicita o ambulanță. La Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, băiatul a fost resuscitat și internat la ATI-Reanimare, fiind ventilat mecanic. Din păcate, inima sa a cedat și, după o oră, a fost declarat decesul.
“Pacientul a ajuns la noi la ora 12.50, în stop respirator prin înec, iar la 13.49 a fost declarat decesul”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.
Cazul a intrat în atenția polițiștilor bârlădeni.
“Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale audiază martorii pentru a stabili împrejurările în care s-a înecat copilul. Conform procedurilor, se va dispune necropsia medico- legală”, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
Familia, prietenii, profesorii băiatului și martorii accidentului erau în stare de șoc. George știa să înoate foarte bine și avea o condiție fizică de invidiat. Promitea să devină un fotbalist de elită și chiar în dimineața de vineri fusese premiat pentru rezultatele sportive obținute. Tocmai terminase clasa a VI-a. Festivitatea de premiere a avut loc la Grădina de vară din Grădina Publică. Se pare că au fost de față și părinții băiatului. După ce s-a terminat, micii fotbaliști au stabilit să iasă cu toții să se bălăcească la piscină.
Potrivit martorilor, totul s-ar fi petrecut din cauza unui băiat mai mare decât ei. George era în bazin și cineva a sărit peste el, împingându-l la fund. Probabil că impactul a fost destul de dur, din moment ce copilul nu a reușit să se ridice la suprafață.
Ioan Ciobanu, poreclit de cunoscuți Italianul, administratorul de la Paradis, ne-a declarat: “Noi am afișat peste tot că nu ne asumăm răspunderea în cazul unor incidente și le interzicem clienților să sară în bazin tocmai pentru a preveni așa ceva. Mă ocup personal de piscină și iau toate măsurile de prevedere. Totul s-a întâmplat foarte repede, chiar băieții care erau în grup cu victima au sunat la 112 și l-au scos din bazin. Din câte am înțeles de la ei, atât cât puteau vorbi în stare de șoc, i-a sărit în cap un băiat mai mare”. Victima provine dintr-o familie modestă și avea doi frați, ambii majori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu