Astãzi, noul CL Husi depune jurãmântul!

Barlad Online

Emotii pentru noii alesi ai Husului: astãzi, în Sala Mare a Primãriei, acestia vor depune jurãmântul si vor deveni administratori ai urbei, cu acte-n regulã! Sunt multe nume noi pe lista noului CL Husi, a cãrui componentã politicã este urmãtoarea: 9 PDL, 8 USL si 2 PP-DD. Cel mai interesant aspect care îsi va afla rãspunsul odatã cu aceastã întrunire, este cel al alegerii viceprimarului. Pentru aceastã functie negocierile încã sunt în toi, dar nu este exclus ca Ioan Valeriu Ciupilan sã îsi pãstreze pozitia de secund al primarului Ciupilan.
COMPONENTÃ Unii pentru prima datã, altii deja învãtati cu formalitãtile de la începutul mandatului, consilierii locali proaspãt alesi vor depune astãzi jurãmântul, preluând în mod oficial atributiile de administratori ai orasului. Dacã unele nume sunt necunoscute opiniei publice, altele au deja o notorietate. De la PD-L este Ciupilan Ioan Valeriu, Rotariu Nicoleta, Dogaru Cãtãlin, Giosu Georgeta, Nechifor Ioan, Murgulet Cosmin, Brãnici Gigi, Tocu Cãtãlin, Romila Ioan. Din partea USL-ului, alesii care vor face parte din echipa noului Consiliu sunt: Popa Cristinel, Tãtaru Nelu, Cãciulã Aurel, Blãnaru Victor, Popa Cãtãlina, Hoha Gheorghe, Iacob Liviu, Anton Cezar. PP-DD-ul, considerat surpriza acestor alegeri locale, are si el 2 membri: Constantin Bârsan si Vârnã Paul.
Noul CL Husi are în componenta sa trei doamne ambitioase!
ELEGANTÃ Femeile din Husi se pot mândri cu reprezentantele lor în Consiliul Local. Daca profesoara Georgeta Giosu, unul dintre dascãlii cu care judetul s-a mândrit, în întreaga sa carierã didacticã, este deja cu state vechi în functie, pentru inginera Nicoleta Rotariu, si economista Cãtãlina Popa, postura este una nouã. Ambele însã au cariere de succes si sunt suficient d ambitioase, încât sã demonstreze cã, nu de putine ori, femeile pot fi administratori ai banului public, mai buni si mai competenti decât bãrbatii.
Cine va fi viceprimarul Husului?!
PROBLEMÃ Cel mai vehiculat nume pentru aceastã functie rãmâne cel Ioan Valeriu Ciupilan. Pe principiul continuitãtii, dar si în virtutea faptului cã a fãcut o echipã bunã cu actualul primar, Ioan Valeriu Ciupilan este considerat de multi porivit pentru aceastã functie. Lucrurile însã nu sunt atât de simple, pe cât par: neavând majoritatea în CL, cei de la PD-L au trecut la negocieri cu PP-DD-ul. Dar nici USL-ul nu a stat deoparte si se spune cã si acestia au încercat sã-i dea pe membri PP-DD de partea lor. Gurile rele spun cã nu este exclusã o surprizã din partea celor din partidul lui Dan Diaconescu, care ar putea ocupa functia. Cum functia de viceprimar al unei Primãrii precum cea a Husului este una importanta, întrunirea este cu atât mai asteptatã!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu