Persoanele care au asistat la înecul de la Paradis refuză să vorbească: Ceva e putred!

Barlad Online

Ancheta demarată de procurorii criminaliști în cazul decesului copilului de 13 ani la piscina Paradis din Bârlad înaintează cu dificultate. Deși zeci de persoane au asistat la incident, nimeni nu vrea să fie martor. Anchetatorii nu au reușit să identifice persoana despre care se spunea inițial că a sărit peste Adrian-George Bighiu, copilul înecat.
După patru zile de la decesul lui George-Adrian Bighiu, copilul de 13 ani care s-a înecat în piscina Paradis din centrul Bârladului, au loc serviciile funerare. Familia sfâșiată de durere îl va conduce pe ultimul drum, fără să știe din ce cauze a murit: simplu înec sau lovitură cauzatoare de moarte. Necropsia nu a elucidat cauza morții, iar audierea zecilor de martori nu a făcut deloc lumină.
Ieri, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Procurorul de caz a reluat audierile și a încercat să pună cap la cap informațiile adunate de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Bârlad. Persoanele care au fost de față la cumplitul eveniment nu colaborează cu anchetatorii, deși fiecare mărturie ar putea să aducă elemente noi care să ducă la o concluzie finală. De față au fost zeci de oameni, dar mulți dintre cei care au dat deja declarații susțin că nu au văzut nimic. Nu ar fi exclus ca martorii cheie să fie intimidați de terțe persoane sau să prefere să tacă pentru simplul fapt că e mai comod.
Alice Ruja, procurorul criminalist, ne-a declarat: “Într-adevăr, la necropsie a fost găsită o lovitură la cap, dar nu am stabilit în ce împrejurări s-a lovit sau a fost lovit copilul. Deocamdată, ne aflăm în etapa de audiere a martorilor”.
Anchetatorii iau în calcul mai multe variante. Este posibil ca victima să se fi lovit singură la cap când sărea în piscină, este posibil să fi fost lovită înainte de a cădea în bazin sau în timp ce era deja în apă.
În oraș circulă mai multe zvonuri. Potrivit informațiilor obținute de noi în primele minute de la incident, copilul era în bazin când a sărit peste el un tânăr de 20-25 de ani. Ulterior, au apărut alte versiuni. Unele voci susțin că victima ar fi fost împinsă de pe marginea piscinei, moment în care s-a dezechilibrat și s-a lovit la cap. Alții spun că însuși patronul locației l-ar fi lovit și tras de urechi pe copil. Niciuna dintre variante nu a putut fi dovedită.
George Bighiu (13 ani) a decedat vinerea trecută la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, cu diagnosticul “stop respirator prin înec”. În dimineața de 22 iunie, el a participat la festivitatea de premiere a elevilor Școlii generale nr. 9. A urcat pe podium și a primit diploma pentru rezultate sportive deosebite. Absolvise clasa a VI-a și era cel mai bun fotbalist din școală. Era un copil zvăpăiat, plin de energie, în care antrenorii își puneau mari speranțe. După festivitate, George și colegii săi au obținut acordul părinților să meargă la piscină pentru a se răcori. Au trecut cu toții pe acasă pentru a se echipa corespunzător. Tragicul incident s-a petrecut în jurul orei 12.30. Ambulanța a transportat victima la spitalul bârlădean, unde a fost declarat decesul, la ora 13.49. George Bighiu va fi condus astăzi pe ultimul drum. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu