Iarna car și vara sanie

Barlad Online

Locatarii blocurilor ANL din Bârlad au posibilitatea să-și monteze repartitoare pe calorifere.
Compania de Utilități Publice (CUP) Bârlad, administratorul blocurilor ANL, a venit cu o soluție pentru a reduce costurile agentului termic de care beneficiază chiriașii în sezonul rece. Pentru că iarna trecută au fost facturi uriașe la căldură și cei mai mulți locatari nu au putut să le achite, conducerea CUP le dă posibilitatea să-și monteze repartitoare și robinete de reglaj. Problema e că oamenii trebuie să suporte costul investiției.
Adrian Bobeică, directorul CUP, ne-a declarat: “Am trimis oamenii pe teren pentru a culege semnăturile chiriașilor care vor să-și monteze repartitoare. Iarna trecută au fost nemulțumiți de prețul plătit pentru căldură, iar contorizarea individuală ar fi singura soluție. Cei care sunt de acord vor putea să ne plătească în rate”.
El ne-a mai spus că a cerut o ofertă de preț de la o firmă de profil din Iași, care pretinde 25 de lei pentru fiecare repartitor și 50 de lei pentru un robinet de reglaj. Prin urmare, chiriașii vor trebui să achite 75 de lei pentru fiecare calorifer din locuință. Este posibil ca prețul să fie ceva mai mare întrucât oferta a fost făcută acum trei luni. Aneliștii din Bârlad au plătit iarna trecută sume exorbitante pentru căldură, chiar și de trei ori mai mult decât sezoanele anterioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu