Tragedia de la piscina Paradis rămâne neelucidată: Anchetă în pași de melc

Barlad Online

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui nu au reușit să reconstituie ultimele minute de viață ale lui George Bighiu, copilul de 13 ani înecat în piscina Paradis Bârlad. Au fost audiați zeci de martori, dar niciunul nu a văzut concret ce s-a întâmplat. Părinții băiatului au adus în fața anchetatorilor un martor care ar fi văzut cum victima a fost lovită de “Italianul”, patronul piscinei, martor care și-a schimbat imediat declarația.
La o săptămână după tragedia de la piscina Paradis din Bârlad, încă nu s-a aflat adevărul despre ocul unde s-a înecat George-Adrian Bighiu, adolescentul de 13 ani. Au fost audiați aproximativ 30 de martori, iar polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Bârlad, coordonați de procurorul criminalist Alice Ruja de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, continuă să adune mărturii. Din nefericire, nimeni nu a putut spune cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. Nicio persoană nu a văzut dacă George a fost lovit de cineva sau dacă s-a lovit singur când sărea în piscină. Cert e un singur lucru. Copilul prezenta un hematom în zona capului și cel mai probabil și-a pierdut cunoștința pentru un moment, lucru care i-a fost fatal. Practic, s-a înecat în timpul leșinului.
Alice Ruja, procurorul de caz, ne-a declarat: “Audierile continuă și nu ar fi exclus să găsim un martor care să ne dea informații cheie chiar în ultima zi de audieri. Au fost luate declarații de la foarte multe persoane, dar nimeni nu a văzut nimic. Părinții victimei ne-au adus un martor, un copil de 13 ani, care le-a spus că era peste drum de piscină și l-ar fi văzut patron în fața locului de agrement când îl lovea pe băiat. La audieri a spus cu totul altceva. Mai exact, că povestea a auzit-o de la prieteni, nu a fost el martor la așa ceva”.
Toți martorii audiați susțin că George nu a ieșit deloc din incinta Paradis. Prin urmare, nu se confirmă zvonurile potrivit cărora a avut o altercație cu “Italianul” chiar la intrarea în locație. De altfel, nici nu ar fi avut motiv să iasă în oraș să-și cumpere mâncare, pentru că nu avea bani asupra lui. Părinții i-au dat 15 lei și după ce a dat 10 lei pentru intrarea la piscină și cinci lei pe o bere a rămas fără bani.
Anchetatorii ne-au mai spus că victima nu prezenta alte traumatisme în afara leziunii din zona capului. Nu avea gâtul rupt, așa cum au susținut multe voci, nici urme de lovituri la nivelul pieptului sau în altă parte a corpului. Procurorii au în vedere două piste. Una din variante ar fi aceea ca cineva să-l fi împins de pe mal, iar George să se fi lovit la cap în cădere. Potrivit celeilalte variante, cineva ar fi sărit în bazin peste băiat în momentul în care înota. Dacă a doua ipoteză va fi dovedită, ar însemna că a fost ucidere din culpă.
“Dumnezeu nu mi-l mai aduce înapoi”
George-Adrian Bighiu visa să ajungă un mare fotbalist. De altfel, era un real talent și promitea să ajungă departe.
“Era un copil foarte talentat. Ar fi jucat fotbal și la două noaptea dacă îl chemai. Poate că era unul dintre cei mai buni atacanți cu care am lucrat, era un golgheter înnăscut. Tot timpul îmi spunea că se visa un Gheorghe Hagi”, ne-a mărturisit Viorel Oasenegre, antrenorul adolescentului.
Din păcate, visul său s-a încheiat în după-amiaza zilei de 22 iunie, ziua când a intrat oficial în vacanța de vară. Dimineața a participat la festivitatea de premiere organizată de conducerea Școlii generale nr. 9 și a primit diplomă pentru merite sportive deosebite. Toți băieții din echipa de fotbal au hotărât să petreacă după-amiaza la piscină. În jurul orei 12.30 a fost zărit plutind cu fața în jos și copiii l-au scos din bazin și au sunat la 112. Administratorul locului de agrement i-a făcut respirație gură la gură până la venirea ambulanțierilor. Copilul a fost transportat la spitalul bârlădean pentru resuscitare și o oră mai târziu medicii au declarat decesul.
Vasile Bighiu, tatăl îndoliat, este dărâmat de durere: “Ce pot să mai spun acum? Nu am ce să spun... Dumnezeu nu mi-l mai aduce înapoi! Până acum nu s-a făcut nicio anchetă, nu s-a făcut nimic pentru a lămuri cum s-a întâmplat”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu