Scandal la CPU Bârlad

Barlad Online

Pentru a-l calma pe un pacient agresiv, total nemulțumit de serviciile cadrelor medicale de la Compartimentul Primiri Urgențe al spitalului bârlădean, a fost nevoie de intervenția paznicilor. Ion Silion (68 de ani) a urlat pe hol cât l-au ținut puterile și s-a trântit de toate ușile care i-au ieșit în cale, pentru că medicii au refuzat să-l interneze.
Vineri, în jurul prânzului, a fost agitație mare pe holul de la Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad. Un pacient a făcut scandal pentru că medicii au refuzat să-l interneze. În urma circului provocat, bărbatul - Ion Silion, 68 de ani - și-a atins scopul. A fost internat la Psihiatrie, cu agitație psihomotorie și consum abuziv de alcool. El a fost escortat până la Pavilionul II de gardienii spitalului, nu înainte de a i se administra un calmant puternic.
“Vreau să mă internez și nimeni nu mă bagă-n seamă. Sunt bolnav și nimănui nu-i pasă de mine. Sunt cardiac, am diabet, am și cancer. Am căzut pe stradă și medicii și asistentele vor să mă fugărească din spital. Nu am băut nimic azi, dar am băut aseară. Sunt nervos pentru că la spital își bat joc de mine”, ne-a declarat pacientul.
Bărbatul avea o branulă la brațul stâng, semn că i se administrase un tratament cu puțin timp în urmă. Pacienții care așteptau la ușa CPU să le vină rândul s-au speriat din cauza comportamentului agresiv al acestuia și au încercat, pe cât posibil, să-l evite. Silion s-a calmat instantaneu la vederea aparatului de filmat, dar devenea brusc iritat când îi ieșea în față un cadru medical.
Medicii urgentiști ne-au spus că bărbatul a fost adus cu ambulanța. A fost găsit dormind pe stradă și nu avea niciun act de identitate asupra lui. Cadrele medicale l-au recunoscut ca fiind unul din bolnavii care ajung frecvent la urgențe. De la începutul anului, a avut patru prezentări în regim de urgență și două internări. Pacientul nu a mințit atunci când a spus că e bolnav, fiind în evidență cu mai multe boli cronice. Din nefericire, afecțiunile grave pe care le are nu-l împiedică să consume alcool în cantități mari și, de fiecare dată când ajunge la spital, este beat și extrem de agitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu