Patimile primarului Titi!

Barlad Online

Constantin Constantinescu, primarul Bârladului, n-a putut sã rabde sã treacã Sãptãmâna Patimilor, fãrã a-si ataca dusmanii politici, contracandidatii de la Primãria Bârlad. În conferinta de presã, organizatã ieri la primãrie, au fost aspru „înfierati” Daniel Andrei (PP-DD), Dan Marian (PDL), guvernul, presedintele României, etc. Adicã tot ce nu e „rosu” si care în viziunea sa a blocat politic toate proiectele Bârladului. În replicã, cei doi politicieni vizati au declarat la unison cã nu fac politicã în Sãptãmâna Mare, respectând pe credinciosii ortodocsi si dorinta lor de a se reculege înaintea Sfintelor Sãrbãtori de Paste.
Primarul Bârladului, Constantin Constantinescu, zis “Titi” pentru apropiati, a uitat de cele sfinte si a lansat ieri, în plinã Sãptãmânã a Patimilor, atacuri dure la adresa opozantilor politici, mai ales a doi dintre ei: Daniel Andrei si Dan Marian. Având alãturi câtiva salariati ai Primãriei si anume : Constantin Ciobanu, directorul executiv, Magda Riglea Voinea, jurist, Lucian Volintiru – zis „tata pãmântului din Bârlad”, care conduce biroul de cadastru -, Vasile Ciochinã, directorul Administratiei Pietelor, Cimitirelor si Parcãrilor, primarul a arãtat opiniei publice câteva documente prin care îsi justificã atacul furibund asupra lui Daniel Andrei, patronul restaurantului Poienita si care a devenit de marti, 10 aprilie, din consilier judetean PSD, presedintele PP-DD Bârlad si candidat la fotoliul de primar al Bârladului. Vã reamintim cã ceea ce a condus la decizia omului de afaceri bârlãdean este modul în care colegul sãu de partid, primarul Titi Constantinescu, l-a tratat în ultimele sãptãmâni. Primarul Bârladului l-a amendat pe Daniel Andrei cu suma de 300 de milioane lei vechi pentru simplul fapt cã acesta si-a fãcut curãtenia de primãvarã pe terenul propriu. Conform procesului verbal, omului de afaceri i s-a reprosat faptul cã a tãiat arborii de pe o suprafatã de teren “care are destinatia pãdure”, în zona restaurantului Poienita, din Grãdina Publicã. În fapt, asa cum s-a demonstrat cu acte, la fata locului nu s-a tãiat niciun arbore si, în plus, suprafata la care face referire Primãria are destinatia “curti constructii”. Aberatia a fost sesizatã si de Garda de Mediu, venitã la fata locului, la sesizarea primarului Constantinescu. Comisarii de la Garda de Mediu nu au putut aplica nicio sanctiune, pentru cã nu exista niciun temei legal.
„Si dãi, si luptã…!”
Dar Constantinescu nu s-a lãsat si ieri a consumat încã un atac, la adresa lui Daniel Andrei, prezentând un document prin care acesta, anul trecut, ar fi cerut autorizatie de constructie pentru a-si face un cort pentru evenimente si o terasã pe terenul respectiv. Mai mult, Constantinescu a acuzat cã Daniel Andrei a profitat de „un primar inconstient”, Ioan Juverdeanu, care a acceptat acel schimb de teren, prin care a fost împroprietãrit cu o parte dintr-o donatie fãcutã bârlãdenilor de un vornic, în anii 1860, donatie „cu sarcini” prin care se prevedea în actul constituit atunci cã nu se va înstrãina nici o bucatã din teren. „Intrând mai mult în subiect, am gãsit la Primãrie documente pe care cetãtenii trebuie sã le cunoascã, prin care abuzul fãcut în Grãdina Publicã de proprietarul de acolo, ne indigneazã”, a spus Constantinescu, dupã care cu un ton foarte ridicat a acuzat pe fostul primar Ioan Juverdeanu, care a acceptat alãturi de CLM Bârlad, în 2003, schimbul de teren în favoarea omului de afaceri Daniel Andrei si a firmei ale care preluase Restaurantul Poienita. El a precizat cã va face un film cu „mizeria” care a fost propusã la schimb, pe care îl va prezenta la timpul potrivit (cã doar este campanie, nu?). Primarul a avut totusi tãria sã recunoascã cã acum nu mai poate face nimic, juridic vorbind, ca sã ia înapoi terenul respectiv. „Din nefericire, am vorbit cu specialistii din Primãrie si am ajuns la concluzia cã acum nu se mai poate face nimic, nu se mai poate ataca în instantã, practica judiciarã nu ne dã nicio sansã”, a spus Constantinescu. El a mai prezentat si o plansã, prin care se dovedeste (prin fisa cadastralã) cã terenul respectiv este „pãdure” si nu „curti constructii”, iar la emiterea actului de cadastru când s-a fãcut încheierea pentru schimbul de teren s-a fãcut „ o eroare” si cine a fãcut-o, va plãti! Nu se stie dacã si cum va plãti, pentru cã însusi jurista Primãriei Bârlad a recunoscut cã nu se mai poate face nimic!
Urmãtorul dusman al Bârladului: Dan Marian
Primarul Constantin Constantinescu a continat atacurile si a prezentat faptul cã douã investitii mari pentru Bârlad si anume modernizarea strãzilor din Cartierele noi ale orasului si reabilitarea Bãii Comunale si a Cinematografului „Victoria” au fost blocate, zice el, nejustificat, de cei aflati la putere, în special la „solicitarea” lui Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, cu care el însusi a fãcut un parteneriat în vara anului trecut, pentru ca aceste proiecte sã primeascã finantare. Numai cã, din cauza unor suspiciuni de fraudã, ambele proiecte au fost suspendate! Fraude de care primarul Titi se apãrã, spunând cã este ceva inventat de puterea actualã, ca sã blocheze politic dezvoltarea Bârladului. „De circa douã luni de zile se fac presiuni asupra noastrã, astfel cã proiectele în jur de 20 de milioane de euro sã fie amânate, suspendate etc. ca sã nu mai vorbesc de gradul de asteptare al oamenilor mai ales cei din Cartierele noi si canalizãrile din Munteni – Podeni. Acum câteva zile ni s-a ridicat si dreptul de a începe lucrãrile la Baia Comunalã si Cinematograful <Victoria > pe motiv cã existã o suspiciune de fraudã constatatã de DGAFP Vaslui, prin care Primãria Bârlad are o datorie de 4,4 milioane de lei, pentru cã, în viziunea Fiscului, noi am vândut teren de pe domeniul public fãrã a percepe TVA, noi nefiind plãtitori de TVA. Fac precizarea cã domnul Dan Marian mi-a spus personal cã <Pentru ca nu vrei sa ne ajuti in campania electorala si nu  vii la partidul nostru, Jihadul va fi pe capul dumitale, iar lucrarile pentru strazile din Cartierele noi vor incepe cel mult dupa data de 10 iunie>. Mi se pare un abuz extraordinar sã pui interesele tale de partid deasupra intereselor a peste 10 000 de bârlãdeni, este dezonorant! Cei care au abuzat vor plãti si vom face plângere penalã, când va fi timpul. Guvernul si oamenii iresponsabili din acest guvern au fãcut un lucru reprobabil, în frunte cu Dan Marian, crezând cã vor aduce daune imaginii primarului Constantinescu, adicã mie personal. Nu l-am crezut în stare sã facã atâta rãu Bârladului, el si întreaga lui echipã de la Bârlad, Vaslui si Bucuresti.”, a spus Constantinescu.
„Nu comentez acum nimic, respect zilele de sãrbãtoare sfântã”
„Am auzit de acuzatiile aduse de primarul Constantinescu si o sã analizãm aceste declaratii temeinic. Dar, întrucât este Sãptãmâna Mare, consider un act de respect pentru credinciosi ca acum sã nu iesim cu atacuri sau rãspunsuri nejustificate. Vom prezenta punctul nostru de vedere abia dupã Sfintele Sãrbãtori de Paste”, a precizat Daniel Andrei, candidatul PP-DD Bârlad la functia de primar al Bârladului.
„Este timpul sã ne rugãm, nu sã ne atacãm!”
Dan Marian, presedintele PDL Vaslui, nu a dorit sã comenteze nimic privind acuzatiile aduse de primarul Constantinescu. „Este timpul pentru rugãciune, pentru iertare, pentru a întâmpina cum se cuvine Sfintele Sãrbãtori Pascale. Nu voi face comentarii acum. Dar dupã trecerea acestor zile sfinte vom prezenta un punct de vedere din partea organizatiei PDL Vaslui”, a spus deputatul Dan Marian, presedintele PDL Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu