Lovitură de teatru pe scena politică bârlădeană: Andrei vine la primărie

Barlad Online

Când fotoliul de primar al municipiului Bârlad părea adjudecat încă de dinaintea alegerilor de edilul în exercițiu - social-democratul Constantin Constantinescu, iată că apele se tulbură pe scena politică a celui mai sudic oraș din județul Vaslui. Atunci când era gata-gata să-și frece mâinile de bucurie, convins că niciunul dintre contracandidații anunțați nu-l poate învinge în turnirul electoral, Constatinescu a primit o lovitură de teatru: ieri și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al Bârladului omul de afaceri Daniel Andrei, care va reprezenta Partidul Poporului - Dan Diaconescu. Cu o zi înainte, acesta a demisionat din PSD, partid al cărui membru a fost timp de 12 ani și din care face parte și actualul primar. Cu un contracandidat ca Daniel Andrei, Constantinescu are de ce să se teamă. La 39 de ani, Daniel Andrei a găsit rețeta succesului în afaceri fără să aibă contracte cu statul și fără recomandări politice.
Dacă până astăzi primarul Bârladului, Constantin Constatinescu, se vedea lejer în același birou pentru încă patru ani începând din iunie încolo, iată că socotelile i-au fost încurcate. În cercurile intime, primarul Bârladului se lăuda, până acum, că nu are niciun contracandidat serios pentru alegerile locale din acest an. Cum “lauda de sine nu miroase a bine”, iată că lui Constantinescu i s-a împlinit dorința: acum are un contracandidat care este cel puțin pe măsura puterii lui electorale.
Cel care îi va încurca ploile social-
democratului Constantin Constatinescu este nimeni altul decât Daniel Andrei, care vreme de 12 ani a fost în aceeași tabără cu actualul edil. În urmă cu două zile, Andrei a demisionat, însă, din PSD și s-a înregimentat în Partidul Poporului - Dan Diaconescu, din partea căruia va candida la funcția de primar al Bârladului.
“Candidez pentru că e nevoie de o schimbare”, și-a justificat Daniel Andrei intenția de a conduce Primăria Bârlad.
Cine este Daniel Andrei?
Din punct de vedere politic, Daniel Andrei poate fi considerat o figură destul de discretă. A fost membru PSD timp de 12 ani, fără a ocupa funcții de conducere la nivelul partidului. Numele său a devenit mai des rostit pe scena politică abia în ultimii patru ani, când a fost ales consilier județean pe listele PSD. De ieri, el este președinte interimar al filialei bârlădene a Partidului Poporului - Dan Diaconescu și candidatul acestei formațiuni pentru Primăria Bârlad.
Dacă din punct de vedere politic Daniel Andrei nu a ieșit în evidență până acum, nu la fel se poate spune din punct de vedere antreprenorial. La nivelul Bârladului, Daniel Andrei este cunoscut, la cei 39 de ani ai săi, ca un tânăr om de afaceri, care a reușit să se realizeze economic fără să facă afaceri cu statul și fără să aibă proptele politice (care, de altfel, i-ar fi asigurat și niscaiva contracte cu statul). Cu alte cuvinte, este exact tipul gospodarului căutat de toți electorii, iar acest factor coroborat cu suflul tinereții sale fac din el un candidat de temut pentru Constantin Constantinescu.
Până în prezent, pentru Primăria Bârlad și-au mai anunțat candidatura încă trei persoane: Constantin Constantinescu din partea PSD, Dumitru Boroș pentru PNL și Octavian Marcu pe listele PDL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu