După el, potopul: Bichineț nu a plecat cu mâna goală

Barlad Online

În cele din urmă, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui, Corneliu Bichineț, a recunoscut public că s-a mutat cu arme și bagaje de la PRM la PNL. Asta după ce, ani la rând, a fost membru marcant al Partidului România Mare și chiar a deținut funcția de președinte la nivel local. Câteva sute de peremiști au anunțat că îl vor urma la liberali.
După lungi negocieri, Corneliu Bichineț a decis să acorde public încredere și sprijin Partidului Național Liberal. El a fost prezent la Congresul Uniunii Social Liberale, unde și-a declarat noua orientare politică. Odată cu plecarea lui Bichineț la PNL, câteva sute de peremiști au anunțat că îl vor urma.
Întrebat dacă PRM va avea de suferit în urma plecării lui Corneliu Bichineț la PNL, Florin Sârbu, președintele PRM Vaslui, a declarat că nu se pune problema de pierdere sau câștig: “Domnul profesor Bichineț este o persoană, iar partidul este o entitate. Nu se poate spune cine va pierde sau cine va câștiga”.
PRM-ist convins ani la rând, chiar și atunci când a fost renegat de mai marele partidului, Corneliu Bichineț a schimbat macazul când a constatat câ este lipsit de orice sprijin la nivel local.
“Direcția pe care o voi urma este a PNL”, a afirmat Bichineț.
Bichineț a fost, de altfel, prezent la congresul USL, acolo unde și- a declarat susținerea față de conducerea alianței: “Eu sper ca cei doi tineri, Ponta și Antonescu, să aibă success în alegerile viitoare și, bineînțeles, și noi ne dorim succes și cred că o să-l avem”.
În urma acestei mutări, Corneliu Bichineț va candida pe listele de consilieri județeni ale USL. Bichineț nu vine însă cu mâna goală la PNL. El este urmat de majoritatea primarilor PRM din județul Vaslui, de zeci de consilieri locali și de sute de simpli membri de partid. Potrivit unor surse, este vorba despre 300 de peremiști.
Cu toate că ziarul nostru a făcut publică înțelegerea dintre Bichineț și PNL încă de acum o lună, actualul vicepreședinte al CJ a refuzat să-și recunoască noua apartenență politică pentru a nu pierde funcția de vicepreședinte al CJ Vaslui. Mai mult, fostul președinte al PRM Vaslui a strigat pe la toate colțurile că rămâne naționalist până în măduva oaselor. Până la urmă, Bichineț a decis să le dea o lecție superiorilor săi din PRM, după ce aceștia l-au demis din funcția de lider județean și au fost la un pas să-l excludă și partid.
Mai trebuie spus că, inițial, cei de la PNL stabiliseră ca postul de vicepreședinte al CJ Vaslui care le va reveni după alegerile locale din 10 iunie să fie ocupat de actualul președinte al liberalilor vasluieni, Florin Ciurariu. Până la urmă, acesta va candida la parlamentare, în colegiul de deputați Negrești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu