Criminalul din Schineni, arestat preventiv

Barlad Online

Ciprian Tăbăcaru, bărbatul din Schineni care a ucis în bătaie un consătean de 27 de ani, a fost reținut, ieri, pentru 24 de ore.
Ciprian Tăbăcaru (31 de ani) riscă să-și petreacă după gratii următorii 15 ani, fiind cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de loviri cauzatoare de moarte. Victima, Florin Băbuță (27 de ani), a decedat, la sfârșitul săptămânii trecute, în secția Reanimare a spitalului bârlădean. Procurorul de caz a dispus, ieri, să fie arestat preventiv pentru 24 de ore. Tot ieri, Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 29 de zile.

Incidentul care l-a transformat pe Tăbăcaru în criminal s-a petrecut pe 17 martie, în Schineni - suburbie a orașului Murgeni. Învinuitul și Florin Băbuță s-au întâlnit într-un birt din localitate și au reluat o ceartă mai veche. Gestionara a intervenit și i-a determinat să părăsească localul. Cei doi și-au continuat cearta pe o uliță din apropiere. Conflictul verbal a degenerat și cei doi s-au luat la bătaie.
Victima era în evidență cu ciroză decompenastă și loviturile pe care le-a primit l-au pus la pământ. A fost transportat la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad în noaptea de 18/19 martie și a fost dus direct în sala de operație. Chirurgii i-au extirpat splina și au reușit să-l salveze pe moment. Dar starea de sănătate s-a agravat ulterior și bărbatul a decedat pe 30 martie. În urma examenului necroptic s-a stabilit că există legătură de cauzalitate între loviturile primite și decesul vitimei. Prin urmare, anchetatorii au decis să schimbe încadrarea faptei din “vătămare corporală gravă” în “loviri cauzatoare de moarte”.
Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, ne-a declarat: “Cercetările au fost efectuate inițial de polițiștii Poliției orașului Murgeni, ulterior decesului victimei fiind preluate de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, ancheta fiind coordonată de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. În acest caz se contunuă cercetările pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta”. Potrivit Codului Penal, infracțiunea de “loviri cauzatoare de moarte” se pedepsește cu închisoare de la cinci la 15 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu