A confundat bomboanele cu medicamente

Barlad Online

Un preșcolar din Mânzați, comuna Ibănești, a ajuns, ieri, la spitalul bârlădean mai mult mort decât viu după ce a înghițit o cutie cu medicamente. Băiețelul, în vârstă de numai șase ani, era în comă de gradul III la ora prezentării în spital și medicii sunt extrem de rezervați privind șansele de supraviețuire.
Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului, ne-a declarat: “În cazul acestui pacient, timpul contează foarte mult. Este hidratat intravenos pentru curățarea toxicului din sânge. A răspuns favorabil tratamentului administrat în prima jumătate de oră, dar este prematur să ne pronunțăm. Nu știm deocamdată ce timp de medicamente a înghițit și nici despre ce cantitate este vorba”.
Cazul a intrat și în atenția polițiștilor din localitate. Potrivit primelor cercetări, băiețelul s-a intoxicat cu medicamente în
ziua precedentă. Copilul se juca pe un maidan împreună cu alți băieței și a găsit o cutiuță plină cu medicamente. A crezut că sunt bomboane și le-a înghițit pe toate. Părinții nu a știut nimic până ieri dimineață când băiețelului îi era deja foarte rău.
Ambulanța a fost solicitată abia în jurul orei 14 și până a fost transportat la spital era deja în comă profundă.
Tot ieri după-amiază, la spitalul bârlădean a fost adus cu ambulanța un bărbat de 30 de ani, din Fălciu, cu ingestie voluntară de substanță toxică (Furadan). Acesta a mai avut o tentativă de suicid în urmă cu patru luni, prin ingestie de acetonă.
“Bărbatul a fost dus inițial la spitalul din Murgeni unde i s-au făcut spălături stomacale. Procedura a fost reluată și la noi. După tratamentul administrat, pacientul a solicitat externarea și a semnat că nu dorește să rămână internat pentru a fi sub supraveghere medicală”, ne-a spus Gabriela Daniș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu