Chevron România este de acord cu desecretizarea contractelor

Barlad Online

Chevron România este de acord cu desecretizarea contractelor, a declarat la The Money Channel Tom Holst, country managerul companiei pentru România. Mai mult, reprezentantul gigantului petrolier a dezvăluit că iniţiativa de a pune la secret clauzele contractuale aparţine statului.


"Chevron are o licenţă de explorare în zona Bârlad şi acum aproximativ două săptămâni în urmă Guvernul ne-a oferit trei licenţe de explorare în regiunea Dobrogea", a declarat TOM HOLST Country Manager Chevron pentru România.

Guvernul a anunţat că a făcut trei licenţe în zona Dobrogea pe 20 martie. Detaliile acestei decizii au fost listate în Monitorul Oficial iar publicarea acestor informaţii este o decizie care trebuie luată de Guvern şi Chevron sprijină legile României şi decizia de a dezvălui aceste informaţii va fi luată de Agenţia pentru Resurse Minerale.

Referitor la secretizarea contractelor cu Chevron, deputatul PDL Mircea Toader a declarat că se va interesa dacă există o asemenea clauză şi de ce.

Oficialul Chevron mai precizat şi faptul ca gigantul american a cumpărat concesiunea pentru explorare în zona Bârladului de la Regal Petroleum, care este asociată cu numele omului de afaceri Frank Timiş.

TOM HOLST a precizat şi că Chevron nu a suspendat activitatea de exploatare a gazelor de șist în România pentru că firma nu a ajuns încă în aceasta etapă. Acesta a mai adăugat că activitătile de explorare a perimetrelor din Dobrogea și Bârlad vor continua și în 2012 prin metode convenționale.

În urmă cu câteva zile Guvernul a aprobat trei acorduri petroliere de concesiune de explorare, dezvoltare, exploatare în trei perimetre din Dobrogea, pentru compania Chevron România, potrivit unor hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu