Au cazut si cinematograful 3D si SPA-ul!

Barlad Online

Ultima fãrâmã de proiect cu bani de la Guvern s-a dus pe Apa Sâmbetei. Primarul Bârladului, Constantin Constantinescu, a anuntat, ieri, cã nu prea mai are sanse sã vadã realizat nici cinematograful 3D si centrul SPA. Asta dupã ce si-a luat gândul de la canalizãrile din cartierele Munteni si Podeni dar si de la asfaltãrile din cele de pe Deal. Ce i-a mai rãmas acum primarului Titi sunt doar procesele, pe care jurã cã nu se va lãsa pânã ce nu le va cîstiga în folosul oamenilor.
Primarul de Bârlad stie politicã. A demonstrat- o, ieri, într-o conferintã de presã, când a întors în favoarea sa cele mai arzãtoare subiecte ale momentului. Practic, toate temele aborbate, cu ajutorul specialis tilor din aparatul propriu, s-au dus pe un fãgas aducãtor de voturi. Fãrã drept de apel, de sus pânã jos!
Copacii lui Dan…
Edilul sef a atacat, cu documente, problema copacilor care ar fi fostã tãiati din Grãdina Publicã de cãtre Daniel Andrei, ex-membru PSD, ex-consilier judetean si actual candidat PP-DD Bârlad la fotoliul de primar al orasului. Constantinescu a declarat rãspicat cã, desi e constient cã nu îi mai poate lua spatiul din grãdina publicã omului de afaceri Daniel Andrei, va face tot posibilul sã îl oblige legal sã recunoascã faptul cã a fãcut anumite „smenuri“ în acte. „E vorba despre un fals în acte. Initial, când i s-a dat în compensatie, în grãdina publicã, printr-o eroare imensã, fãcutã de fostul primar Juverdeanu, sunt acte care aratã cã acolo o parte din teren are destinatia curti-constructii, iar o parte, pãdure. El, când si-a intabulat terenul, nu stiu cum a fãcut, dar vom afla, a trecut toatã suprafata la curti-constructii. Prin urmare, vom îndrepta aceastã eroare si vã asigur cã eu nu voi da autorizatie pentru nicio constructie în grãdinã, pe care vrea el sã o ridice“, a spus primarul. Spusele i-au fost confirmate, în mare parte, de juristii primãriei, care, desi au recunoscut cã nu au identificat nicio fapta penalã, au fost suficienti de precauti pentru a se limita doar la eroare, despre care au spus cã vor face tot posibilul sã o îndrepte.
Strazile si canalizarile
Primarul Titi a dezbãtut si problema asfaltãrii strãzilor din cartierele zonei Deal, ca de altfel si pe cea a canalizãrii din cartierele Muntensi si Podeni. Vorbim despre douã initiative care au rmas fãrã finantare, prima din cauza unor suspiciuni de fraudã si a doua din pricina unor „grave abateri de la prevederile legislative“. Dar si aici primarul a avut solutia. „Vom face împrumut pentru Munteni-Podeni si tot vom face aceastã investitie, indiferent ce spun cei de la minister, care nu rãspund decât la anumite interese de partid. Pe urmã, pe Deal, ce a fãcut Ministerul Dezvoltãrii nu poate fi catalogat decât ca un abuz cras. Nu scrie nicãieri, în contract, cã executia lucrãrilor poate fi suspendatã din cauza unor suspiciuni. Sã facã verificãri, si dacã se adeveres te vreo neregulã, atunci cã suspende. Nu asa…! De altfel, chiar noi am cerut urgentarea verificãrilor, pentru a ne asigura cã nu este pus în pericol termenul de executie“, a mai spus Constantinescu.
Relaxarea care… nu e!
Ultima loviturã primitã de muncipalitate este mai putin dureroasã decât cea a asfaltãrilor de pe Deal, dar ceva mai complexã. Este vorba, asadar, despre imposibilitatea orasului de a contracta un credit pentru realizarea unui centru de relaxare, gen SPA, în fosta Baie Comunalã si a unui cinema 3D, în incinta Cinematografului „Victoria“. Pe scurt, Primãria nu poate lua creditul în cauzã, tot din pricina unor suspiciuni de fraudã, respectiv neplata cãtre stat a 4,4 milioane lei, reprezentând TVA din vânzarea unor terenurile ale orasului. Primarul, secondat de directorul institutiei, Constantin Ciobanu, a explicat si a punctat, încã o datã, vinovatul. „Orasul nu este plãtitor de TVA, când vine vorba despre vânzarea unor astfel de bunuri imobile. Cum au putut spune cei de la Finante cã da, e simplu. Ni s-a bãgat pe gât TVA-ul nereturnat pentru constructii, terenuri neconstruibile, sau concesionate tinerilor pentru a-si ridica locuinte, celor care au solicitat compensatii în baza Legii 12 si chiar pentru vânzarea unor animale de la zoo. La toate acestea nu se returneazã la stat TVA-ul, deci nu intrãm sub incidenta legii! Tenta celor de la Finante este, asadar, clarã: sã ne încurce. Si au reusit, pentru cã unitatea bancarã care a câstigat licitatia pentru creditul cu baia si cinema-ul, nu ne poate da banii în lipsa unui certificat pe care noi nu îl putem elibera, fiind în litigiu cu Finantele. Deci, am pierdut totul – canalizãri, asfaltãri, ANLuri, Republicii, sosea de centurã, baie si cinema…“, a încheiat Constantinescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu