Tragedie la ieșirea din Bârladspre badeana: Accident cu șase morți

Ieri dimineață30 ianuarie 2012, șase persoane, între care și doi copii, și-au pierdut viața în urma unui accident rutier petrecut la ieșirea din Bârlad, pe DE 581. Un autoturism a părăsit partea carosabilă, a zburat câțiva metri peste un pod și a rupt trei copaci. Trei dintre cele șase persoane au fost proiectate pe câmp.
În urma accidentului, alte cinci persoane au murit pe loc. Singurul supraviețuitor inițial a murit la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad. Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani, care fusese aruncată din mașină pe câmp. Ea a fost găsită de echipajele de la ambulanță în stop cardio-respirator.
Potrivit oficialilor Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, accidentul a avut loc pe un sector de drum drept, neacoperit cu polei. Polițiștii merg pe varianta că șoferul ar fi adormit la volan, iar mașina a lovit un ciot de pe margine, apoi s-a răsturnat.
La fața locului au ajuns trei ambulanțe, un echipaj de la descarcerare și mai multe echipaje de la poliție. Trei dintre victime au fost găsite pe câmp, în apropierea mașinii răsturnate.
Potrivit anchetatorilor, cele șase victime fuseseră, duminică seară, la o petrecere a unor prieteni, pe care au continuat-o la un bar din Tutova, până dimineață. Șoferul se numește Ionuț Cătălin Petre, iar femeia, Loredana Enache, era prietena acestuia. Celelalte patru victime sunt Gabriel Turcu, Viorel Cosma, Florin Obreja și Valentin Alexandru Durbacă. Polițiștii spun că șoferul circula cu viteză extrem de mare.
“Acul vitezometrului s-a blocat la 130 de km/h. În urma accidentului, cinci persoane au murit pe loc, iar o alta, singura femeie din mașină, a ajuns în stare gravă la spital, unde a decedat. Trei dintre victime, printre care și femeia care a supraviețuit inițial, au fost găsite pe câmp, în apropierea mașinii răsturnate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ștraub.
Au înghețat pe loc
Medicii de la Salvare spun că trupurile tinerilor au fost găsite înghețate, din cauza temperaturilor extreme de scăzute.
“Când au ajuns la fața locului echipajele de la Ambulanță, trupurile victimelor erau înghețate pe câmp. Femeia care încă mai trăia avea degerături și hipotermie severă. Avea temperatura corpului de 28 de grade Celsius”, a declarat Dan Ungureanu, medic la Serviciul de Ambulață Județean Vaslui.
În mașină se aflau și doi minori, unul în vârstă de 14 ani, iar altul de 17. Restul victimelor au vârste cuprinse între 32 și 43 de ani. Anchetatorii au dispus efectuarea necropsiei conducătorului auto pentru a stabili dacă acesta a consumat băuturi alcoolice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu