Sfâșiată de câini

O femeie de 59 de ani a ajuns la spitalul bârlădean cu piciorul stâng sfâșiat de câini. Pacienta refuză intervenția chirugicală, deși medicii i-au explicat că rana nu se va reface de la sine.
La Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad a ajuns, în acest week-end, un caz grav de plagă mușcată. Este vorba despe o pacientă de 59 de ani, diagnosticată cu “plagă mușcată gamba stângă, treimea inferioară, cu lipsă substanță, ruptură de tendoane și nervi periferici”. Femeia este din Murgeni și le-a povestit cadrelor medicale că a fost atacată de un maidanez. A fost internată la Chirurgie Plastică, urmând a fi supusă unei intervenții chirurgicale, numai că femeia a refuzat să fie operată și, mai mult, a solicitat externarea.
Oleg Tacu, chirurg plastic, ne-a declarat: “Pacienta necesită un transplant de piele. Prezintă un defect tegumentar de 10/8 centimetri și nu se va reface fără operație. Sunt și leziuni musculare, dar nu pun probleme deosebite. I-am explicat că nu se poate reface fără transplantul de piele și, cu toate astea, a cerut în scris să fie externată. Până în prezent am făcut tot ce se putea pentru ea: zilnic, i-a fost toaletată plaga și a fost schimbat pansamentul, a fost consultată la secția Boli infecțioase și i-a fost administrat vaccinul antirabic. I-am administrat și antibiotic”.
Problema e că pacienta este neasigurată și pentru a se interveni chirurgical cineva trebuie să suporte costurile. Femeia nu are bani să plătească asigurarea, cu atât mai puțin să achite contravaloarea spitalizării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu