Concurs la CPU Bârlad

Postul de coordonator al Compartimentului Primiri Urgențe de la spitalul bârlădean va fi scos la concurs cu proxima ocazie. Conducerea spitalului și-a anunțat intenția pentru a stopa șirul scandalurilor izbucnite între salariați.
Conducerea Spitalului Municipal de Urgență “Elena Blediman” Bârlad va organiza un concurs pentru ocuparea postului de medic coordonator al Compartimentului Primiri Urgențe (CPU). Acesta va avea loc imediat ce Ministerul Sănătății va
debloca posturile în sistemul sanitar. Actualul șef, medicul Cristian Vladu, a fost numit prin dispoziție internă.
Deși în spital sunt mai multe secții/compartimente cu șefi interimari, Urgențele vor avea prioritate pentru că se speră că așa vor înceta scandalurile. Autoritățile județene au primit în ultimii ani tot felul de reclamații împotriva personalului de aici, medici și asistenți. Angajații CPU par mai preocupați să sape groapa colegilor antipatici, decât să se îngrijească de calitatea actului medical.
“Conducerea spitalului bârlădean ne-a comunicat încă de la finele anului trecut că dorește să scoată acest post la concurs, iar săptămâna trecută a făcut o revenire. Din punctul meu de vedere, medicul coordonator de la Urgențe trebuie să fie specializat în medicină de urgență. Se pare că acolo sunt două tabere și am trimis la fața locului un audit pentru a face verificări privind consumul de medicamente, materiale sanitare, circuite etc”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui.
Dacă ministerul nu va debloca postul, Viorel Petcu, managerul spitalului bârlădean, are în calcul o altă variantă: “Mă gândesc să renunț la Urgențe până la finele anului. E drept că finanțarea CPU este făcută de Ministerul Sănătății, nu sunt costuri suportate din bugetul nostru. Dacă însă nu există înțelegere acolo, de ce să menținem un compartiment care ne aduce numai bătăi de cap. Consultațiile și internările se pot face prin cabinetele din Ambulatoriul integrat”.
La CPU din cadrul Spitalului “Beldiman” a mai fost un audit în 2009, trimis tot în urma unor reclamații. Deși nu au fost identificate probleme majore, spiritele nu s-au liniștit. Fostul manager de spital, Dionisie Lefter, a fost și el pus în postura de a lua tot felul de măsuri pentru a-i determina pe urgentiști să-și facă meseria. Liniștea era menținută numai pe perioade scurte.
În cadrul CPU s-au separat două tabere. O parte dintre salariați îl susțin pe Cristian Vladu, cel care a fost numit șef CPU în urmă cu aproximativ un an și jumătate. La ora respectivă, urgențele treceau printr-o criză acută de personal superior și puțin a lipsit să fie închis. Cealaltă tabără este susținută de Diana Terchi, fosta șefă a CPU. Aceasta a renunțat la postul din Bârlad pentru a face un curs de specializare în Franța. După numai o lună a revenit asupra deciziei, numai că nu a redobândit și șefia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu