22 de ani de puscãrie pentru cã si-a ucis sotul!

Profesoara criminalã din Mânjesti a fost condamnatã, ieri, de tribunalul Vaslui, la 22 de ani de puscãrie. În luna iulie, Maria Popescu, în vârstã de 58 de ani, si-a sfãrâmat sotul în bãtaie cu o secure, pe motiv cã a returnat la crâsma din sat o sumã prea mare si au rãmas fãrã bani în casã. În primã fazã, nu a colaborat cu anchetatorii, nu si-a recunoscut fapta, a suportat cu greu regimul de detentie, a refuzat medicatia prescrisã si le-a fãcut viata un iad celor care o pãzeau. Într-un final, s-a potolit iar, acum, instanta a decis pedeapsa cuvenitã.
Maria Popescu a ascultat împietritã decizia judecãtorilor. „Tribunalul Vaslui condamnã pe inculpata Popescu Maria, în prezent detinutã în Penitenciarul Bacãu, la pedeapsa de 22 ani închisoare si 10 ani interzicerea anumitor drepturi, pentru sãvârsirea infractiunii de omor calificat, (….). Mentine starea de arest a inculpatei Popescu Maria si deduce din pedeapsa aplicatã durata retinerii si arestãrii preventive de la data de 16.07.2011 la zi. Ia act cã Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui nu s-a constituit parte civilã în cauzã. În baza art. 313 din Legea nr. 95/2006, obligã inculpata Popescu Maria sã achite cãtre Serviciul Judetean de Ambulantã Vaslui suma de 412,80 lei, cu titlu de despãgubiri civile. (…) confiscã de la inculpata Popescu Maria un bãt si o secure, obiecte aflate la Camera de corpuri delicte a instantei (…). Obligã inculpata Popescu Maria sã achite statului suma 3.120 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 600 lei, reprezentând onorarii pentru apãrãtori desemnati din oficiu inculpatei la urmãrirea penalã si la cercetarea judecãtoreascã, va fi suportatã din fondurile Ministerului Justitiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare…”.
Profil de criminal
Conform procurorului de caz, femeia si-a bãtut victima sistematic, cu un bãt si cu o secure, pe toatã partea din fatã a corpului, de la tãlpi si pânã la cap. „Pe cadavru sunt plãgi multiple, urmare a zecilor de lovituri primite”, declara atunci procurorul Ovidiu Berinde. „Nu sunt de mare violentã, însã, combinate cu socul traumatic si hemoragic, dar si cu organismul tarat al victimei, au dus la decesul acesteia. Victima a fost constientã pânã la un moment dat, a rezistat încã aproximativ o orã si jumãtate la spital, timp în care le-a spus cadrelor medicale cã a fost lovitã de sotie. Bãrbatul, de 61 de ani, a fost gãsit de un vecin în curtea casei, dezbrãcat total, aspect pe care nu l-am putut lãmuri nici pânã acum cu femeia. Ea îsi recunoaste vina partial, spune cã doar l-a împins, nu cã l-a si bãtut. E genul de mincinos patologic, motiv pentru care am si solicitat transferul la Jilava, pentru expertizã psihiatricã. În plus, comunicarea cu ea este una dificilã, în conditiile în care persoana în cauzã este abrutizatã de alcool”, a declarat Ovidiu Berinde, procuror criminalist. Au fost martori si probe care au indicat însã, fãrã dubiu, cã Maria Popescu si-a strivit sotul în bãtaie, ore în sir si, mai mult decât atât, nu era prima datã când se întâmpla asta. În urmã cu câtiva ani, bãrbatul de 61 de ani a ajuns la spital cu testiculele sfâșiate. Cel mai probabil, a iertat-o pe cea care l-a rãnit atât de grav si, de aceea, femeia a scãpat nepedepsitã.
Profesoara care si-a ucis sotul în bãtaie era bine vãzutã la scoala din Dãnesti, acolo unde a lucrat ca suplinitoare necalificatã în ultimii doi ani. Mai mult, la începutul anului trecut, conducerea unitãtii de învãtãmânt a propus celor de la Inspectoratul Scolar sã permitã revenirea la catedrã a Mariei Popescu, întrucât nu aveau altã optiune, iar colaborarea cu aceasta în anul scolar anterior a fost una multumitoare.
Maria Popescu si-a bãtut sotul, ore în sir, supãratã cã acesta a achitat la magazinul din Mânjesti suma de 500 de lei, integral, fãrã sã îi cearã pãrerea. În cursul noptii, ea a fost transportatã la spital pentru recoltarea de probe biologice, întrucât era în evidentã stare de ebrietate. Pe tot parcursul procesului, fiul celor doi si-a sustinut vehement mama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu