La Husi, nu “se poartã” protestele!

Dascãlii din cadrul Sindicatului Liber Învãtãmânt Zona Husi au iesit la proteste, ieri dupã-amiazã, însã, dupã un ceas de stat în frig, sub privirile mai mult mirate decât solidare ale trecãtorilor, s-au dat bãtuti si-au plecat acasã. La fel s-a întâmplat si cu protestul initiat anterior de câtiva adolescenti, care, în ciuda “like-urilor” numeroase de pe Facebook, acolo unde ei si-au “legitimat” evenimentul, n-au izbutit sã adune nici mãcar 80 de protestatari. “Protestatari pe Facebook !!!! Rusine !!!”, a concluzionat, cu nãduf, Alex, unul dintre mobilizatorii actiunii.
Dupã ce în câteva seri, mai multi elevi din Husi si-au pus în gând sã doboare sistemul, ieri a venit rândul cadrelor didactice din Sindicatul Liber Învãtãmânt Zona Husi sã iasã la înaintare. Cu câteva pancarte si vuvuzele, dascãlii si-au fãcut aparitia în Piata Tricolorului. Au strigat tot ce-au dorit, au fãcut zgomot mult si s-au asteptat sã se bucure de solidaritatea concetãtenilor, bãnuiau ei, la fel de motivati sã protesteze. Pentru cã în aproape o orã de “revoltã” nu s-a întâmplat asta, ba, din contrã, unii îi priveau nedumeriti, dascãlii, învinsi de frig, au renuntat la protest si-au plecat acasã.
Directorul Botezatu: “Elevii nostri trebuie sã se ocupe de scoalã, de lectii, nu de alte probleme”
Nici încercãrile repetate ale unor liceeni din Husi, de-a scoate lumea la manifestatii, n-au avut mai multi sorti de izbândã, ba mai mult, actiunea s-a lãsat cu multã dezamãgire. “Nu au fost (la proteste, n.r.) nici 20 din cei care au dat <<particip>>. La Husi, viata e frumoasã, o duce lumea bine de nu iese în stradã”, a comentat Bogdan, pe pagina de Facebook deschisã special pentru asa-zisele proteste de la Husi. Mai mult decât atât, conducerile celor douã colegii din Husi s-au dezis de actiunile lor, accentuând faptul cã elevii trebuie sã se ocupe de învãtãturã, nu de proteste. Cel putin, directorul prof. dr. Teodor Botezatu, de la Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir”, a fost ferm în declaratii: “Cel care a organizat protestele nu este de la noi, de la Colegiul Agricol, si institutia noastrã nu are nicio legãturã cu asa ceva. Elevii nostri trebuie sã se ocupe de scoalã, de lectii, nu de alte probleme, care nu sunt pentru ei si nu au ei vreo competentã sã le rezolve. Dacã în grupul acela, care am înteles cã a fost mic, de doar câteva persoane, s-a rãtãcit si vreunul de la noi, atunci e un caz izolat si e vorba de timpul lui liber, din afara scolii. Institutia noastrã nu are legãturã cu asemenea actiuni”, a precizat directorul Colegiului, prof. dr. Teodor Botezatu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu