Vremea devine geroasă, cu vânt puternic. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Barlad Online

Finalul săptămânii vine cu vreme deosebit de rece, geroasă în timpul nopţii, cu vânt puternic şi precipitaţii sub formă de ploaie şi chiar ninsori. Reamintim că vineri intră în vigoare un cod galben de ninsori, vânt, ploi şi frig pentru toată ţara.
Vremea devine geroasa, cu vant puternic. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri, vremea se răcește accentuat în toată ţara. Cerul este înnorat în vest, centru şi nord vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...60 km/h şi de peste 80...90 km/h la munte, viscolind sau spulberând temporar zăpada. În sud şi sud-est precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie. În Moldova ninsorile se vor extinde treptat începând din nordul regiunii, iar vântul se va intensifica atingând la rafală 80 km/h şi viscolind ninsoarea mai ales în partea a doua a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în Dealurile de Vest şi 10 grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea.

Vremea se va răci accentuat şi în Capitală, vineri. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade.

Sâmbătă vorbim despre o vreme deosebit de rece, geroasă chiar pe parcursul noptii, mai ales în jumătatea nordică a ţării. Soarele va pune stăpânire pe cer şi doar în primele ore ale zilei vor mai fi câţiva nori în regiunile extracarpatice. În est şi în zona de munte va ninge slab, dar viscolit, iar în sud doar izolat vor mai fi precipitaţii, predominant ploi. Vântul va sufla cu putere în estul teritoriului, unde se vor depăşi la rafală 70...75 km/h şi doar temporar prin celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi de la -9...-8 grade în nordul Moldovei până la 9...10 grade în Lunca Dunării.

Ziua de sâmbătă aduce în Bucureşti temperaturi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului. Va fi soare cu dinţi, iar vântul îşi face simţită prezenţa accentuând senzaţia de rece. Termometrele vor arăta la amiază 7 grade, dar în mod real nu vom resimţi mai mult de 0 grade datorită acţiunii vantului.

Duminică, vremea rămâne foarte rece pentru această dată, geroasă dimineaţa mai ales în nordul, nord-estul şi centrul ţării. Cerul se înnorează, dar vor fi şi intervale cu soare şi cad precipitaţii slabe, predominant ninsori, local în vest şi izolat în rest. Vântul se mai domoleşte, dar nu va fi tocmai liniştit, iar temperaturile maxime vor avea valori de la -7 grade în nordul Moldovei până la 6...7 grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei.

În Bucureşti, duminică, după cele -7 grade din orele diminetii şi cel mult 2…3 grade la amiază, vorbim despre o vremea deosebit de rece pentru această perioadă a anului. Norii împart cerul cu soarele, iar vântul adie uşor. Este o vreme mai curând specifică sfârşitului lunii ianuarie decât pentru a doua decadă a lunii martie, cel puţin sub aspect termic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu