Osanale pentru Blaga

Barlad Online

STRUTO-CÃMILELE LUI DAN MARIAN
POLITICÃ Democrat-liberalii vasluieni s-au fãcut de râs, sâmbãtã, la lansarea motiunii lui Vasile Blaga pentru sefia PDL. Ceea ce trebuia sã fie un moment de analizã a ceea ce s-a întâmplat rãu în PDL Vaslui în ultimii doi ani s-a transformat într-o penibilã tiradã de osanale din partea unor membri de partid la adresa lui Blaga si a sefului de la Vaslui, senatorul Dan Marian. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a venit în Vaslui de la Iasi, acolo unde a mai avut o lansare. Unii dintre cei care odinioarã lingeau scaunele la PDL, fosti directori de deconcentrate sau primari, nici nu au mai venit la sedintã, tipic pentru mentalitatea moldoveneascã. Este cazul, de exemplu, al lui Petru Botez, fostul manager de la APIA, sustinut de PDL timp de sase-sapte ani în fruntea acestei institutii, timp în care a încasat câte 50-100 de milioane de lei vechi salariu pe lunã. si care, când partidul a cãzut de la guvernare, nici mai dã pe la sedinte. Un moment penibil pentru seful organizatiei PDL de la Vaslui s-a petrecut la Iasi, conform unor surse din partid, unde senatorul Marian a avut un discurs care a sunat cam asa: “Bunã ziua! Vã doresc o primãvarã frumoasã! Eu îl sustin pe Vasile Blaga”.
Senatorul Marian este de partea lui Blaga si le-a sugerat tuturor membrilor PDL care au venit la sedintã cu cine sã voteze pe 23 martie. Rãmâne de vãzut ce va mai spune când va veni la Vaslui si Elena Udrea, cea pe care o lãuda peste mãsurã când era la guvernare… Oricum, liderul PDL de la Vaslui a explicat cã este în echipa lui Blaga si rãmâne în aceastã echipã. “Vom reusi ca pe 23 martie sã-l alegem din nou pe dl. presedinte Vasile Blaga în fruntea PDL. Noi, PDL si România, avem nevoie de dl. Blaga”, a spus Dan Marian. Venit de la Suceava, fostul presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, a spus membrilor democrat-liberali cã PDL se pregãteste sã revinã la guvernare în 2016. “Cei de la USL îsi fac opozitie în casã, trãiesc cu soacra în casã. Sunt foarte relaxati, se duc în concedii, la schi, în strãinãtate, nu le pasã, sunt învingãtori. Cred cã au pijamalele prin studiourile de televiziune smecherii ãstia de la USL, cã stau mai mult pe la televizor”, a explicat Flutur.
Cei din PDL se laudã cã luptã cu “balaurul rosu”. În realitate, sunt biete sopârle portocalii…
A venit si momentul întrebãrilor si al rãspunsurilor. Cei din PDL Vaslui, în loc sã întrebe conducerea centralã de ce a trimis tot felul de personaje gen Boureanu sau Murgeanu sã se facã de râs la alegerile parlamentare din decembrie 2012, s-au ocupat mai mult cu periatul lui Blaga si a lui Marian. Unii dintre ei l-au întrebat pe Blaga ce e cu gazele de sist, de parcã motiunea internã a presedintelui PDL are treabã cu Chevron… A surprins lipsa unor persoane cunoscute din PDL Vaslui, gen Corneliu Mihalache, oameni cunoscuti în plan local, care au fost înlãturati de Dan Marian în lupta sa pentru putere, dar si a unor fosti directori de deconcentrate, care s-au îmbogãtit cât timp PDL a fost la putere. Unii dintre acestia, cazul fostului director de la APIA, Petru Botez, au încasat salarii de mii de euro lunar, sustinuti de PDL pe functii, dar când partidul a cãzut au uitat în ce “barcã” sunt si nu mai dau pe la sedinte de partid. La întrebarea lui Blaga – “Câti directori de deconcentrate mai sunt în salã?” – un singur personaj a ridicat mâna. Este vorba de doctorul Dan Cain, fostul sef al Protectiei Consumatorului. Ceilalti, care au stat pe functii în perioada 2008-2012, au preferat sã rãmânã acasã, în loc sã se “compromitã” sã fie vãzuti cu Dan Marian sau cu Blaga! Cel care a destins sala a fost primarul de la Drânceni, Gelu Pecheanu. “Mã bat cu dragonul rosu de 23 de ani. Acum, nu mi-au mai dat bani la buget, mi-au dat cât sã functionez o lunã de zile, dar nu mã las. Ei, de la Consiliul Judetean, vor sã mã târãsc în fata lor, dar nu am sã fac asta. Voi continua lupta mea cu acest dragon rosu. Eu zic asa: motiunea Macovei este bunã, motiunea Elena Udrea este foarte bunã, dar motiunea Blaga este cea mai bunã, asa cã voi vota motiunea Blaga. Asa cum Stefan cel Mare a învins la Podu Înalt, tot la fel trebuie sã luptãm si noi sã învingem dinastia USL”, a spus Pecheanu, în hohotele celor prezenti. Majoritatea vorbitorilor s-au fãcut de râs în fata lui Blaga cu declaratiile lor. Un consilier local s-a plâns cã a rãmas singur în comunã, l-au pãrãsit colegii de partid, altul a spus cã este membru PDL si viitor consilier local, în timp ce un consilier de la Ivesti a spus cã este hãituit de primar si de secretar si cã doreste sã stie dacã va mai fi sustinut de partid, altfel se lasã de politicã!
Corneliu Plesu suspinã dupã Boureanu
Nici Corneliu Plesu nu s-a lãsat mai prejos si a tinut sã spunã conducerii de la Bucuresti cã tare bine ar fi fost dacã Boureanu ar fi candidat pe Colegiul de la Zorleni, în loc sã candideze pe Husi. Laudele exagerate la adresa lui Blaga au continuat timp de aproape douã ore. La un moment dat, în salã si-a fãcut aparitia si prim-vicepresedintele PDL Vaslui, Ioan Ciupilan, primarul Husului, despre care unii colegi din salã glumeau cã s-ar fi accidentat la vânãtoare. Una peste alta, situatia în PDL Vaslui este foarte bunã, la Bucuresti nici nu mai încape îndoialã (conform unui fost candidat la parlamentare, care a mers la sediul central al PDL si a vãzut ce înseamnã viatã de partid!), iar Dan Marian poate sã iasã la pensie de pe functia de presedinte de organizatie judeteanã. Asta, dacã nu pleacã între timp la PNL…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu