Procesul preotului traficant a fost amânat!

Barlad Online

 Dat fiind cã avocatul a avut accident de masinã
GHINION Avocatul preotului Bucicã, preotul acuzat de trafic cu etnobotanice, a avut accident de masinã, chiar în noaptea dinaintea prezentãrii la un nou termen de judecatã la Tribunalul Vaslui, unde ar fi trebuit sã se decidã dacã Gabriel Bucicã va fi judecat în libertate sau nu. Datoritã acestui fapt, procesul a fost amânat pentru marti, 2 aprilie, atunci când, dacã avocatul Liviu Cristescu, sau un înlocuitor al acestuia nu va fi prezent, preotului i se va da avocat din oficiu.
La Tribunalul Vaslui ar fi trebuit ca ieri, vineri, 29 martie, sã se discute cererea de eliberare conditionatã sub control judiciar a preotului Gabriel Bucicã, acuzat de trafic de substante interzise si initiere, constituire de grup infractional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Din pãcate pentru preot, avocatul acestuia, Liviu Cristescu, nu a putut fi prezent la proces, dat fiind cã a suferit un accident de masinã în noaptea anterioarã, si nici nu a trimis înlocuitor, astfel cã instanta a decis amânarea procesului pentru marti, 2 aprilie. Cu aceastã ocazie, avocatul Cristescu, personal sau prin înlocuitor, trebuie sã depunã la dosar documentele doveditoare ale accidentului, sub sanctiunea unei amenzi de 1500 lei, si, în cazul în care nu se va prezenta nici un avocat desemnat de inculpat, Bucicã va avea avocat din oficiu.
Gabriel Bucicã, preot, în prezent suspendat, pe lângã Episcopia Tomisului, si taximetrist în timp liber, unul din capii retelei acuzate de trafic de substante etnobotanice interzise printre liceenii vasluieni, încã sperã cã va fi judecat în libertate. Argumentele în favoarea apãrãrii sale, la cererile anterioare fãcute de apãrãtorii sãi în acest sens, sunt, de la faptul cã el a fãcut doar un serviciu de curierat, fãrã a sti ce transportã, ori cã nu a avut câstig material de pe urma trimiterii, la Vaslui, a substantelor etnobotanice, pânã la faptul cã respectivele substante, aduse sau trimise prin postã de la Constanta de Bucicã, nu s-ar gãsi pe lista substantelor interzise în România. Preotul îsi sustine în continuare nevinovãtia, dar, asemenea altor patru inculpati în acelasi dosar, unii dintre ei elevi la licee vasluiene, judecãtorii, dat fiind gravitatea faptei, au decis sã-i mentinã în arest preventiv pe perioada judecãrii. În continuare, preotul Gabriel Bucicã este suspendat de cãtre Episcopia Tomisului, cu propunerea de caterisire în cazul în care va fi gãsit vinovat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu