Ana Birchall scoate la tablã doi ministri!

Barlad Online

ACTIVÃ Deputata Ana Birchall a adresat ieri douã întrebãri membrilor Guvernului, pe teme ce tin de viata vasluienilor! Ministrul Afacerilor Externe si Ministrul Educatiei Nationale au fost cei interpelati de reprezentanta vasluienilor în Camera Deputatilor.
De la Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Afacerilor Externe, Ana Birchall a vrut sã stie care a fost gradul de absorbtie al fondurilor europene pentru anii 2010, 2011, 2012, la nivelul judetului Vaslui, precum si problemele întâmpinate de beneficiarii de fonduri europene, atunci când trebuie sã le acceseze. “Având în vedere procesul de absorbtie al fondurilor europene pentru dezvoltarea si sustinerea judetului Vaslui, locuitorii pe care cu mândrie îi reprezint în Parlamentul României si care, din nefericire, se confruntã cu numeroase probleme de naturã economicã, având un nivel de trai scãzut, vã rog sã îmi comunicati care a fost gradul de absorbtie al fondurilor europene pe anii 2010, 2011, 2012, defalcat pe domenii de activitate si pe sectoare publice, respectiv private.
De asemenea, domnule ministru, vã rog sã subliniati problemele cu care se confruntã beneficiarii fondurilor europene, în vederea accesãrii acestora, în mod particular, a fondurilor structurate, în general”, a cerut Ana Birchal. De asemenea, deputata a solicitat un rãspuns si de la ministrul Educatiei, Remus Pricopie. “În ultimii ani, constatãm o crestere alarmantã a cazurilor de abandon scolar, mai ales în rândul copiilor care provin din mediul rural. Rata abandonului scolar în România se aflã la cel mai ridicat nivel în rândul statelor membre UE, judetul Vaslui situându-se pe unul dintre locurile fruntase, în ceea ce priveste amploarea acestui fenomen, datorat unor factori care tin de climatul familial, dar si de nivelul financiar al familiilor din care provin acesti copii. Domnule ministru, apreciind activitatea d-voastrã în domeniu, vã rog sã îmi comunicati strategia si programele ministerului pe care îl coordonati, în vederea diminuãrii acestui fenomen îngrijorãtor, care are efecte nefaste atât asupra copilului si familiei acestuia, cât si asupra întregii societãti românesti”, a spus Ana Birchall, solicitându-le, totodatã, ambilor ministri sã formuleze rãspunsurile în scris. Deputata Birchall dovedeste astfel cã este, într-adevãr, unul dintre cei mai activi parlamentari vasluieni, pentru care problemele întâlnite în campanie nu au fost date uitãrii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu