ALEGERI MÃSLUITE LA PDL!

Barlad Online

 
Dan Marian si-a dat “doctoratul” în politicã
PANARAMÃ Scandal si acuze foarte grave, dupã Conventia Nationalã a PDL, de sâmbãtã. Mai multi delegati din judetul Vaslui, care nu aveau opinii pro-Blaga, au fost împiedicati sã voteze si au fost scosi de pe listele de vot, în timp ce senatorul Dan Marian, presedintele organizatiei judetene, a exercitat presiuni asupra tuturor delegatilor, fortându-i sã voteze cu Blaga. “A venit primarul de la Banca, dl. Vânãtoru, si a spus: <<Dl. senator Marian ne-a rugat sã votãm cu Blaga, asa cã trebuie sã mergem cu cine ne spune el>>. Eram de fatã când a spus primarul asta. Sã vedeti cum s-au miscat oamenii lui Blaga peste tot prin salã, cu jumãtate de orã înainte de votare, si ne-au obligat sã votãm cu Blaga, altfel vor fi probleme”, spune unul dintre participantii la conventie. Printre cei care au contribuit din plin la mãsluirea alegerilor se numãrã si bârlãdeanul Corneliu Plesu, cel pe care Dan Marian a avut grijã sã-l treacã ca sef peste Colegiul Murgeni. Plesu s-a dat în spectacol si a pus pe lista de delegati pe secretara sa de la Bârlad, dar si pe soferul care aducea afise în campania electoralã, totul din disperarea de a vota cu Blaga la presedinte!
A fost o mascaradã de nedescris la Conventia Nationalã a PDL, de sâmbãtã. Pe liste, din ordinul senatorului Dan Marian, au fost trecuti 82 de delegati, toti fiind instruiti de liderul PDL cu cine sã voteze, respectiv Vasile Blaga. Numai cã multi dintre ei nu au fost de acord cu presiunile lui Marian si au votat cu Elena Udrea. În timp ce senatorul Marian a stat în primul rând la conventie, delegatia de la Vaslui a stat în picioare, undeva la balcon, ore întregi, în cel mai deplin dispret. Mai mult, ceea ce s-a petrecut în timpul votului a iritat majoritatea participantilor la conventie.
De când a ajuns Plesu sã facã ordine în zona Murgeni?
Dan Marian s-a asigurat de voturile pro-Blaga si a adus, cu complicitatea celor din PDL Husi, toti consilierii locali din municipiul condus de primarul Ioan Ciupilan, dar si alte persoane care nu aveau nicio treabã cu partidul, însã trebuiau sã fie la numãr. Asa se face cã, din cei vreo 80 de delegati, mai bine de 30 au fost de la Husi, doar pentru cã asa a vrut Marian. Colegiul cel mai important în care PDL a obtinut foarte multe voturi, cel de la Murgeni, trebuia sã fie si el bine reprezentat. Însã, Dan Marian l-a pus pe Plesu sef peste colegiul Murgeni, tocmai pentru a-si asigura voturile pro-Blaga. Plesu, recunoscut pentru calitãtile sale organizatorice încã din perioada în care lucra pentru Securitate, si-a dat în petic. Din cele 14 voturi la care Colegiul Murgeni avea dreptul, doar 9 persoane din comunele si orasul Murgeni au fost trecuti pe liste. Restul au fost adusi de la Bârlad, “niste mosnegi de-ai lui Plesu”, dupã cum s-au exprimat unii delegati, dar si douã persoane din anturajul sãu. “Cum sã-ti pui secretara de la biroul de la Bârlad si pe soferul, tot din Bârlad, pe liste, un om care ne aduce afisea în campania electoralã, în timp ce presedinti de organizatii din zona Murgeni nici nu au fost bãgati în seamã? Nu este clar cã s-a dorit ca Blaga sã iasã presedinte si au fãcut tot ce era posibil ca desemnarea delegatilor sã nu fie cea mai transparentã? De exemplu, la Mãlusteni, presedintele de organizatie a adus 350 de voturi în campania electoralã dar nu a fost trecut pe liste si au fost adusi niste mosnegi în locul lui. Avem 20 de comune în colegiu si doar nouã persoane din zonã au fost trecuti pe liste la vot, din care au votat doar sapte. Este revoltãtor ce s-a întâmplat”, acuzã unul dintre delegati. “Eu m-am dus la Conventie decis sã votez cu Blaga. Însã, când am vãzut ce s-a petrecut, presiunile care se fãceau asupra noastrã, am decis sã merg pe mâna Elenei Udrea. La fel ca mine au fãcut multi delegati. Au venit la noi parlamentarii partidului si ne-au spus cã vor sã le facem un serviciu, sã-i ajutãm cu voturi pentru Blaga, cã asa s-a decis la organizatia judeteanã, avem un punct de vedere unitar în favoarea lui Blaga. Însã, nu am vrut sã ascult de ei. Nu a fost nicio transparentã, totul s-a fãcut sub presiune”, spune un alt delegat.
“Totul a fost o fãcãturã ordinarã, pe care a coordonat-o Dan Marian”
Cei care au mers la Bucuresti sunt speriati de consecinte, dacã vorbesc cu presa. Însã, mai multi dintre cei care au participat la conventie au decis sã spunã adevãrul. “Delegatia asta de la Vaslui s-a fãcut dupã bunul plac al lui Dan Marian, este clar. Nicio transparentã, nimic. S-au împãrtit locurile la delegati, astfel ca Marian sã fie sigur cã vor fi cel putin 60% din voturi pentru Blaga. Ceea ce a fãcut Plesu cu modul în care si-a adus secretara si soferul la vot a pus capac la toate. Plus cã acelasi Plesu, când unii din delegatii de la Vaslui au strigat în favoarea lui Udrea, a venit la ei si le-a cerut sã nu mai strige, sã nu mai facã publicitate în favoarea doamnei Udrea. Totul a fost o fãcãturã ordinarã, pe care a coordonat-o Dan Marian, Plesu si ceilalti din jurul sãu. Oamenii ar fi vrut sã voteze cu Udrea, însã nu au fost lãsati. Stiu cã a fost si primarul de la Husi, dl. Ciupilan, la vot, dânsul a stat într-un colt al sãlii, am auzit cã a avut si un conflict cu Dan Marian, care l-a acuzat cã a votat cu Udrea”, spune unul dintre cei care au votat cu Elena Udrea. Un alt delegat sustine cã Plesu era cel care îi punea la punct pe cei care spuneau cã voteazã cu Udrea. “Cineva i-a spus lui Plesu cã vrea sã voteze cu Elena Udrea. Acesta a luat foc: <<Cum, uãi, sã votezi cu Udrea? Nu am discutat cã votãm cu Blaga?>>. Nu stim ce rol are acest Plesu în zona Murgeni, am vrea sã aflãm si noi pe ce criterii a adus el oameni din Bârlad la votarea presedintelui. Plus cã, din cei care erau trecuti pe liste de la Vaslui, cinci nu au fost lãsati sã voteze pentru cã nu au fost gãsiti pe listele de vot. Se stia cã vor vota cu Udrea si nu au fost lãsati sã-si exprime optiunea, asa cã au fost controlati cu astfel de tertipuri. Primarul de la Banca, Vânãtoru, a spus celor care erau veniti cu el sã voteze cu Blaga, desi oamenii voiau cu Udrea. <<Votati cu Blaga, cã asa ne-a spus Dan Marian>>, asa ar fi afirmat primarul Vânãtoru înainte de vot. Sã stiti cã multi ar fi votat cu Udrea, dacã erau lãsati liberi si nu ar fi fost asa de controlati, cum s-a întâmplat înainte de vot. A fost penibil”, mai spune delegatul.
Se rupe PDL! Cine rãmâne cu Dan Marian?
„Am vãzut finalul Conventiei PDL. Cred cã am fost cinstit cu acest partid. Le-am spus cã dupã aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul, modul cum n-au înteles sã fie democrati mã face sã spun, acum, definitiv si pentru totdeauna «Adio, Partid Democrat!»”, a fost mesajul presedintelui Traian Bãsescu cãtre PD, care a mai spus: „Luati-vã drumul vostru! Eu îl am pe-al meu”. Presedintele Traian Bãsescu a reclamat cã cei care au câstigat în acest moment sefia Partidului Democrat Liberal reprezintã, de fapt, „aripa fesenistã”, care nu putea rãmâne pe o directie democraticã decât dacã era sub coordonarea unui „lider autoritar”. Presedintele a apreciat cã în acest moment „aripa fesenistã a rãbufnit”. „Imediat ce au simtit cã pot singuri, aripa fesenistã a partidului a rãbufnit, iar Conventia de astãzi este proba cã 50% din partid este încã ancorat în nãravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL! Noi azi ne-am despãrtit definitiv. Luati-vã drumul vostru, iar eu îl am pe al meu”, a mai spus Bãsescu, fãcând si un gest cu mâna. „«Adio, Partid Democrat!» Ne-am despãrtit pentru totdeauna”, a conchis presedintele Bãsescu. Asta înseamnã cã PDL este la un pas de a se rupe în douã, ceea ce pune sub semnul întrebãrii directia pe care o va urma senatorul Marian si organizatia de la Vaslui, în aceste conditii. Cine va rãmâne alãturi de Marian, în situatia în care fostul partid de guvernãmânt se desparte în douã? Unii spun cã ar mai rãmâne doar cu Ionut Rebegea, Marius Arcãleanu si câtiva tineri din gasca de la Husi, în timp ce altii cred cã va rãmâne destul de singur. Este foarte probabil, conform unor zvonuri, ca aripa Blaga sã facã un pas spre PNL si, de aceea, Dan Marian insistã sã ajungã din nou la liberali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu