Ape tulburi rãu în USL Vaslui

Barlad Online

SUPÃRARE PE… COLEGII Chiar dacã nu recunosc faptul cã se prefigureazã o iminentã actiune de divort, USL-ul, liberalii pe-o parte si pesedistii pe alta, în culise, încep sã se gândeascã la… partaj!
Ieri, la Vaslui si Bârlad, partidele care compun USL Vaslui au avut sedinte separate, în care si-au ales candidatii pentru colegiile parlamentare din judet. Liberalii vasluieni au fost umiliti din nou de Dumitru Buzatu, care s-au pomenit, pe Colegiul senatorial Bârlad, unde ei îl visau candidat pe Cristian David, cu Gabriela Cretu, nimeni alta decât sotia presedintelui PSD. Ca sã îsi joace o ultimã carte, liberalii si-au desemnat candidatii proprii pe colegiile parlamentare, cu care – ce surprizã! – se vor bate mai abitir, cu proprii colegi de Aliantã. Ca un detaliu, la marea împãrtealã a Colegiilor, Adrian Solomon nu a putut rãmâne în umbrã, remarcându-se cu o situatie care începe sã-l caracterizeze: a încercat sã-si impunã propriul fin, drept candidat în Colegiul Zorleni. Initiativa stânjenitoare a fost respinsã, cu toate pledoariile lui Solomon!
Apele sunt tulburi în USL Vaslui, referitor la candidaturile din Sudul judetului si anume Colegiul senatorial Bârlad si Colegiul de deputati – Zorleni. Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui si Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad, au uitat de promisiunile fãcute senatorului PNL Cristian David, care era sigur cã va candida din partea USL pe Colegiul senatorial Bârlad. La acest Colegiu, Buzatu are o singurã propunere: sotia sa Gabriela Cretu, fost europarlamentar în mandatul 2007-2009. Cum liberalii au înceut sã înteleagã jocul lui Buzatu, asearã la orele 18.00 la Bârlad, au avut o sedintã de Biroul Executiv, condusã de senatorul Cristian David. Liberalii vasluieni si-au stabilit propriile optiuni pentru alegerile parlamentare. Acestia si-au propus sã aibã candidati pentru colegiile Bârlad si Zorleni, la Senat si Deputati, precum si la colegii ocupate acum de PDL. Iatã care sunt optiunile lor: Florin Ciurariu, liderul PNL Vaslui si vicepresedintele Institutului National de Statisticã – la Colegiul deputati Negresti, Nelu Tãtaru, medic chirug la Spitalul municipal Husi, pe Colegiul de deputati pe Husi, Cristian David, pentru Colegiul senatorial Bârlad si Dumitru Boros sau Daniel Olteanu pentru Colegiul deputati – Zorleni. La iesirea de la sedintã, senatorul Cristian David nu a dorit sã comenteze nimic legat de ceea ce s-a stabilit, fãcând o precizare cu multe subîntelesuri: „Vreau sã mã tin de promisiunea fãcutã în varã bârlãdenilor, când alãturi de domnul Adrian Solomon am promis cã vom face o echipã la alegerile parlamentare din acest an, el ca deputat si eu ca senator de Bârlad”.
Buzatu vine cu sotia, iar Solomon, cu finul!
Ca sã nu fie mai prejos decât seful sãu de partid, care si-a impus sotia pe Colegiul senatorial Bârlad, Adrian Solomon a venit si el cu o propunere pentru Colegiul de deputati Zorleni: Stefan Constantinciu, un distins….fin al acestuia. Nu i-a mers însã, jocul si propunerea sa a fost respinsã! În locul acestuia, Dumitru Buzatu l-a împns în fatã pe primarul de la Coroiesti, Cristi Lungu.
„Orice membru de partid poate candida, nu este însã obligatoriu sã si câstige”
„În cadrul acestei sedinte s-a dat un vot consultativ, privind ordonarea preferintelor, pentru cã noi am vrut sã stim opinia oamenilor din Colegiul Zorleni. Urmeazã ca aceste candidaturi sã fie aduse în fata Conferintei Extraordinare a PSD Vaslui care va avea loc duminicã 30 septembrie, la orele 10.00 la Sala de Conferinte a Centrului de Afaceri Vaslui. Consultãri ca acestea au loc în toate colegiile parlamentare din Circumscriptia Electoralã a judetului Vaslui. Cât despre nominalizãrile fãcute de PNL la Bârlad, nu am ce comenta. Ceea ce va rezulta în urma stabilirii cu exactitate a candidaturilor este clar: PSD are sapte colegii parlamentare (cinci de deputati si douã pentru Senat), iar PNL are trei colegii – iar aceste nominalizãri vor constitui echipa de candidati a USL Vaslui la alegerile parlamentare din acest an.”, a precizat Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu