Accident grav, cu o masinã plinã de elevi

Barlad Online

 Accident teribil, petrecut vineri dimineatã, la iesirea din Bârlad înspre Vaslui. O tânãrã de 16 ani se zbate între viatã si moarte, iar alti 3 tineri au fost rãniti dupã ce soferul autoturismului în care se aflau a cãlcat prea tare pedala de acceleratie, a pierdut controlul volanului si s-a izbit cu putere de un copac. Inconstientul conducãtor auto si-a lãsat victimele sã agonizeze si a fugit de la fata locului.
Nefericitul accident s-a petrecut la ora 07.30, pe DE 581, la iesirea din Bârlad înspre Vaslui, în dreptul stadionului Rugby Club Bârlad. Într-un autoturism marca Opel Zafira (Vauxhall), recent adus din Maria Britanie, cu volanul pe partea dreaptã, se aflau nu mai putin de sapte tineri cu vârste cuprinse între 15 si 23 de ani. La volan se afla tânãrul Maricel Secrieru, de 23 de ani, din Bãcani, care îsi folosea masina pe post de microbuz scolar, pentru a lua elevi din comuna Bãcani si a-i aduce la scolile din Bârlad. Cei care îl cunosc pe sofer spun cã acesta, desi are permis de numai un an, obisnuia frecvent sã meargã cu vitezã. La fel a procedat si în dimineata zilei de vineri, când a cãlcat pedala de acceleratie atât de tare încât, pe fondul unui carosabil ud, a pierdut controlul volanului. Masina a intrat în balans, a pãrãsit carosabilul si s-a izbit cu putere de un copac de pe marginea dreaptã a drumului. Patru din cei sase elevi pe care-i aducea la Bârlad au fost rãniti. Cele mai grave leziuni le-a suferit o tânãrã de 16 ani, pe nume Ana Maria B., din localitatea Bãltãteni, comuna Bãcani. Aceasta a fost transportatã la Spitalul de Urgentã „Elena Beldiman” Bârlad, unde a fost diagnosticatã cu „comã de gradul IV, traumatism cranio-facial sever” si ulterior transferatã la Clinica de Neurochirugie Iasi, cu sanse minime de supravietuire. Celelalte trei victime, respectiv douã fete si un bãiat, cu vârste de 15, 17 si respectiv 14 ani, au suferi leziuni usoare si au rãmas sub supravegherea medicilor. Mai grav este cã, dupã producerea accidentului, soferul si-a abandonat ca un las victimele în autotursm si a luat-o la fugã spre satul natal. Dupã aproximativ trei kilometri, Maricel Secrieru a fost identificat de un echipaj al Biroului Politiei Rutiere (BPR) Bârlad, în timp ce se afla într-un autoturism ce-l transporta spre Bãcani.
„Conducãtorul auto a pãrãsit locul accidentului, însã a fost identificat dupã aproximativ 30 de minute de la producerea evenimentului, la o distantã de circa trei kilometri, în timp ce intentiona sã ajungã acasã. În cauzã, cercetãrile continuã sub aspectul comiterii infractiunilor de pãrãsire a locului accidentului fãrã încuviintarea organelor de Politie, vãtãmare corporalã gravã si neadaptare a vitezei la conditiile de carosabil”, ne-a declarat agent sef Marius Dediu, din cadrul BPR Bârlad.
Ulterior, soferul a fost dus la spital pentru prelevare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însã la testarea cu aparatul alcooltest rezultatul a fost negativ. Tot timpul în care acesta a stat la spital, la Unitatea de Primire Urgente a institutiei au început sã aparã rudele si prietenii rãnitilor. Oamenii au fost la un pas de a-l linsa pe sofer, dacã acesta nu ar fi fost scos din unitatea spitaliceascã pe altã iesire. Speriat de consecinte, acesta s-a urcat rapid în masina Politiei, ascunzându-si fata, pentru a fi condus la audieri.
Vom reveni cu amãnunte în editia de luni a cotidianului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu