Agitatie mare la CL Husi

Barlad Online

DEZBATERI Dupã ce a fost un “mãr al discordiei” încã de la începutul actualului mandat, mult disputatul “Regulament de organizare si functionare al CL Husi” a fost aprobat fãrã prea multã zarvã, în sedinta ordinarã, de acum douã zile, a Consiliului. Ca de obicei, întrunirea nu a fost însã una linistitã pânã la capãt: mai mult de douã ceasuri alesii au dezbãtut 20 de proiecte de pe ordinea de zi, s-au contrat, s-au supãrat, si-au “aruncat” ironii, însã, la final, majoritatea proiectelor au trecut de votul plenului.
Regulamentul nu a suferit schimbãri semnificative fatã de cel din mandatul trecut. Sedintele ordinare se vor tine în fiecare zi de joi, ultima din lunã, la ora 16,00, iar, ca o noutate, initiatorii îsi pot retrage proiectele, dar numai înainte de a se vota ordinea de zi. De asemenea, între altele, s-a votat o rectificare de buget, s-a aprobat un buget pentru realizarea de bransamente pentru alimentarea cu apã potabilã si canalizare, dar, foarte important, s-a votat si o majorare a tarifului la biletul pentru transport în comun, de la 1,5 la 1,7 lei.
Disputã pe tema avansãrilor!
Zarvã mare s-a fãcut la proiectele de hotãrâre ce vizau modificãri ale statelor de functii la institutii precum Spitalul municipal sau Biblioteca “Mihail Ralea”. “Mie mi se par ciudate atâtea modificãri ale statului de functii, si la Primãrie, si la spital si peste tot. Toatã ziua avansãm oameni! Nu este sedintã sã nu fie o astfel de cerere. Eu spun cã indicat ar fi ca aceste avansãri sã fie o datã sau de douã ori pe an, ca sã avem si o estimare a bugetului mai clarã. Sã nu se înteleagã cã sunt împotriva avansãrilor, dar vreau ca ele sã fie la o datã certã, stabilitã anterior.”, a spus Liviu Iacob, care, prelungindu-si discursul în stilul personal, l-a supãrat pe presedintele de sedintã, Cãtãlin Dogaru. “Domnule Iacob, aveti o mare problemã: întotdeauna dumneavoastrã vi se pare ceva ciudat! Întotdeauna vorbiti mai mult decât e cazul! Problema este cã atunci când luati cuvântul, concentrati-vã mesajul si nu ne mai povestiti ce nu ne intereseazã. Dacã nu sunteti mai succint, mã vãd nevoit sã vã întrerup.”, l-a atentionat Dogaru.
Ciupilan: “Si asa au salarii ca vai de ele, mai venim si noi si le impunem restrictii”!
Primarul Ioan Ciupilan a tinut sã intervinã, în favoarea bugetarilor: “Domnule Iacob, acesti oameni – sapte asistente si doi medici de la spital, precum si cei de la Bibliotecã sau toti care cer aceste avansãri -, au dreptul legal sã le cearã. Le meritã! Oamenii au muncit, au fãcut o scoalã, îndeplinesc conditiile legale. Si asa au salarii ca vai de ele, mai venim si noi si le impunem restrictii!”, a spus primarul. Medicul Nelu Tãtaru a sustinut, de asemenea, cauza cadrelor de la spital: “Într-adevãr, se munceste foarte mult. Aceste asistente lucreazã enorm. Ar trebui sã fie mai mult personal, însã, în lipsã, ele trebuie sã acopere sectii întregi. Meritã sã fie avansate.”, a spus medicul Tãtaru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu