“Sinistrații” din spital

Barlad Online

Din pricina nămeților care au blocat drumurile județene, pacienții spitalului bârlădean nu mai pot fi externați. Gradul de ocupare este de aproape 100% și în multe secții bolnavii sunt cazați câte doi în pat. Dializații din mediul rural care au suferit complicații au cerut să fie internați.
Secțiile Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad sunt arhipline și se aglomerează de la o zi la alta. Din pricina drumurilor înzăpezite, pacienții ameliorați nu mai pot fi externați pentru că nu au posibilitatea să ajungă acasă. Din acest motiv, conducerea spitalului a decis să-i țină în unitate până când drumurile vor fi desfundate.
“Va fi o perioadă foarte dificilă. În aceaste zile așteptăm să ne fie livrate și comenzile de medicamente. E posibil să rămânem cu stoc gol pe anumite produse, dar avem convingerea că ne vom descurca. Nu e prima iarnă când drumurile sunt înzăpezite și trebuie să facem față unei situații mai delicate”, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.
Ieri, la prima oră, gradul de ocupare a paturilor era de 96%. Până la ora prânzului ar fi trebuit să se mai decongestioneze saloanele, dar pacienții din mediul rural au fost reținuți în spital. Vor rămâne internați până când drumurile către localitățile de domiciliu vor fi practicabile.
“Ținem legătura cu ambulanțele și cu toți șefii de secții. Externările se fac numai pe mediul urban. În plus, ne așteptăm să ne sosească la spital mai mulți dializați. În zilele de week-end au fost internate deja cinci-șase cazuri. Sunt persoane incluse în programul de dializă care au complicați și comorbidități. Aceștia vor fi internați în secțiile în care adresabilitatea e mai scăzută, dacă nu sunt locuri în secțiile de profil”, a completat Gabriela Daniș.
În programul de dializă sunt incluse peste 80 de persoane. Majoritatea trebuie să facă trei ședințe pe săptămână. Deocamdată, nu au fost reclamate probleme cu transportul dializaților.
În secțiile și compartimentele Medicală, Neurologie, Pneumologie și Boli Infecțioase - adulți gradul de ocupare este depășit și oamenii sunt cazați câte doi în pat. Și la Pediatrie este foarte aglomerat în ultimele zile, astfel că însoțitorii copilașilor bolnavi nu mai au locuri de cazare. Ieri, în ambulatoriul de specialitate al Pediatriei era foarte aglomerat și medicii au efectuat mult mai multe consultații decât în zilele anterioare, peste 70.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu