Înghețați printre nămeți in apropiere de Grăjdeni

Barlad Online

O ambulanță a fost solicitată să intervină la un pacient din Grăjdeni, dar a rămas blocată în zăpadă.
O ambulanță care fusese solicitată să intervină la un bolnav de 60 de ani, cu accident vascular, din localitatea Grăjdeni, a rămas blocată în zăpadă, luni după-amiază, la 12 kilometri distanță față de destinație. În zonă, a fost trimis un TAB al Armatei pentru a prelua echipajul medical și bolnavul.
“Din păcate, condițiile meteorologice nefavorabile ne-au creat probleme, astfel încât, cu tot efortul nostru și al primăriei, am rămas blocați în zăpadă. Am încercat inclusiv tractarea autosanitarei cu un tractor pus la dispoziție de către primărie, însă zăpada erae mult prea mare pentru a ne putea descurca. În aceste condiții, am solicitat sprijinul unității militare din Bârlad, care a trimis spre locul unde a rămas blocată ambulanța un transportor amfibiu blindat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, Doina Spiru.
Pe de altă parte, numărul persoanelor salvate de la îngheț grație intervenției ambulanțierilor crește de la o zi la alta. Patru bârlădeni fără adăpost au fost transportați ieri la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman”.
“Unul dintre pacienți a necesitat îngrijiri medicale. După ce s-a încălzit, a fost direcționat, alături de celelalte trei persoane fără adăpost, către centrele sociale amenajate în oraș“, ne-a declarat Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.
De la înființarea centrelor sociale în Bârlad, peste 20 de persoane au fost cazate aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu