Bârladul, cotropit de zăpadă

Barlad Online

Autoritățile locale au fost învinse de ninsorile abundente din ultimele zile. Dacă în centru situația mai e cum mai e, în restul cartierelor troienele au blocat străzile și au transformat circulația într-un coșmar chiar și pentru pietoni.
După câteva zile de ninsoare abundentă și viscol, Bârladul a fost îngropat sub troiene. Bulevardul Republicii, care este trecut temporar în administrarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, este aproape singura arteră pe care se poate circula în condiții cât de cât decente. În aceeași situație ar mai fi doar alte câteva străzi, mai ales cele pe care se află traseele mijloacelor de transport în comun.
În rest, Dumnezeu cu mila, iar bârlădenii cu nervii. Marea majoritate a arterelor secundare din oraș, în special rețeaua de străzi din cartierele mărginașe, a fost cotropită de nămeți. Când și când, prin unele zone, și-au făcut apariția niscaiva utilaje de deszăpezire, dar fără prea mare succes. Cea mai mare parte a bârlădenilor au fost nevoiți să înoate prin nămeți care îți ajungeau aproape de genunchi.
O situație de-a dreptul penibilă s-a înregistrat în imediata apropiere a Spitalului de copii “Sfântul Nicolae”. Vorbim chiar despre aleea de acces în curtea instituției, unde nămeții erau atât de mari, încât nici mașinile nu puteau circula.
“Vorbim de un spital unde zilnic și la orice oră ajung fel și fel de cazuri, unele mai urgente, altele mai puțin. E inadmisibil să nu poți avea acces la spital! Închipuiți-vă că vine o salvare sau o mașină care aduce un copil grav bolnav. Cum, Dumnezeu, să intervii rapid prin nămeții ăștia? N-am mai văzut așa ceva”, ne-a spus una dintre mămicile care ieri a fost nevoită să ajungă la spital cu fiul ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu