Se redeschid școlile in judetul Vaslui

Barlad Online

După două zile de pauză, majoritatea elevilor vasluieni revin la cursuri. De vacanță prelungită vor beneficia doar școlile din 31 de comune și cinci licee, care au anunțat conducerea Inspectoratului Școlar Județean că vor intra în program normal abia de luni, 13 februarie.
După două zile de pauză forțată, școala își reintră, timid, în drepturi. Deși conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui a lăsat la latitudinea directorilor dacă prelungesc sau nu minivacanța, cele mai multe unități de învățământ își redeschid de astăzi porțile, așteptându-i pe elevi în bănci.
“Reluăm cursurile. Nu sunt impedimente. Avem condițiile necesare pentru ca elevii să fie prezenți la ore. Dacă era după noi, învățam și ieri”, a spus Gheorghe Cârjă, directorul Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui.
Încă mai sunt elevi fericiți, care vor rămâne acasă până luni, 13 februarie. Conducerea ISJ a fost informată că în 31 de comune cursurile rămân suspendate și pentru următoarele două zile, iar în comunele Pochidia, Grivița și Berezeni activitatea didactică va fi reluată doar parțial.
“La Pochidia, grădinița din Sălceni rămâne închisă până luni, în comuna Grivița rămâne închisă școala de la Odaia Bursucani, iar în comuna Berezeni, școlile din Rânceni, Mușata și Stuhuleț nu vor funcționa în următoarele două zile”, a spus Vasile
Ursanu, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui.
Activitatea nu va fi reluată nici în cinci unități liceale, cu mai bine de 50 la sută elevi navetiști: Grupul Școlar Agricol
Murgeni, Liceul “Mihai Eminescu” și Liceul Pedagogic, din Bârlad, Liceul “Emil Racoviță” și Colegiul Economic “Anghel Rugină”, din Vaslui.
“La noi, peste 60 la sută din totalul elevilor provin din rural. Media navetiștilor pe fiecare clasă ar fi de șase-opt și, având
experiența zilei de luni, când am avut foarte mulți elevi absenți, am decis suspendarea cursurilor până pe 13 februarie. Chiar dacă multe drumuri au fost deblocate, mare parte dintre navetiști mai au de parcurs kilometri întregi până la microbuz, așa că e mai bine să evităm anumite situații, mai ales că este o perioadă cu ger cumplit. Orele pierdute vor fi recuperate în perioada intitulată Săptămâna Altfel”, a spus Lidia Zărnescu, directorul Colegiului “Anghel Rugină”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu