Scandalul la Urgențe continuă

Barlad Online

Colectivul Compartimentului Primiri Urgențe din cadrul spitalului bârlădean a făcut front comun împotriva asistentei-șefe, Mia Pintilie. Toți cer să fie organizat un concurs pentru ocuparea funcției. Schimbarea nu este susținută de conducerea unității.
Spiritele nu s-au liniștit în rândul colectivului de la Compartimentul Primiri Urgețe (CPU) Bârlad nici după ce, la finele săptămânii trecute, a fost re-numită șefă de secție Diana Terchi, singurul medic din oraș specializat în medicină de urgență și resuscitare. Discuțiile și certurile continuă și toți cer să fie înlocuită și asistenta-șefă, Mia Pintilie. Conflictul celor de la CPU a fost dezbătut și în cadrul raportului săptămânal cu asistentele-șefe. Subiectul este de actualitate și pentru noua șefă de secție, dar și pentru conducerea spitalului.

“Momentan, analizăm această situație, e prematur să spun ce decizie vom lua. Vreau să analizăm problema pe toate fețele și am nevoie de cel puțin o săptămână pentru a clarifica lucrurile”, ne-a declarat Diana Terchi.
Surse din spital ne-au spus că medicul șef de la CPU a primit amenințări directe de la Mia Pintilie, dar și de la soțul acesteia. Nimeni nu ne-a confirmat oficial informația, dar se pare că asistenta care a intrat în dizgrația colegilor are susținere mai mare decât știu unii și din aceste motive are suficientă îndrăzneală să dicteze la Urgențe.
Viorel Petcu, managerul spitalului, ne-a declarat: “Au transformat secția în mahala. Dacă nu le convine pe cine au asistentă-șefă, nu au decât să plece de acolo. Cu ani în urmă, am mai avut probleme de genul ăsta. Am fost dați în judecată pentru că am schimbat o asistentă și a câștigat în instanță. Nu mai risc așa ceva. Până una-alta, spitalul e condus de mine și de doctoreasă (Gabriela Daniș, directorul medical - n.r.), nu de asistentele de la Urgențe”.
Este de neînțeles cum e posibil ca un șef de secție să poată fi schimbat prin decizia conducerii spitalului, iar o asistentă-șefă, care a obținut funcția prin numire, nu prin concurs, nu poate fi înlocuită.
Situația conflictuală de la CPU Bârlad a intrat și în atenția Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, care a dispus efectuarea unui audit.
“Este un audit pe linie economică, dar raportul nu a fost întocmit. Zilele acestea voi merge personal la Bârlad pentru a clarifica problema de la CPU. Noi luăm măsuri în anumite limite, tot conducerea spitalului trebuie să clarifice lucrurile la Urgențe”, ne-a declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Valsui.
Colectivul CPU solicită insistent ca posturile de asistent-șef în spital să fie ocupate numai prin concurs, iar comisiile de examinare să fie neutre.
“De ce nu se organizează concurs în toate secțiile? Peste tot, asistenții-șefi sunt puși în funcție la preferința șefilor de secție. De ce nu se organizează un concurs la fiecare patru ani sau or fi puși în funcții pe viață? Se schimbă directorul, medicul șef de secție etc, însă asistenții-șefi, niciodată! Dacă ar fi posibilă schimbarea la fiecare patru ani, nu cred că asistenții-șefi s-ar mai purta abuziv”, a declarat o asistentă de la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman”. Un alt angajat al spitalului ne-a spus: “Eu nu înțeleg cum o ceartă între doctori s-a transformat în ceartă între asistenți. Nu se muncește la Urgențe, asta e adevărata problemă. Se ceartă ca la ușa cortului, e inadmisibil așa ceva. Asistenta-șefă trebuia schimbată de mult, dar nu se va schimba atmosfera de lucru atât timp cât șeful de secție nu conduce cu mână de fier și nu vor lucra cu toții ca o echipă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu