Dializații, internați obligatoriu

Barlad Online

De ieri, pacienții dependenți de dializă care locuiesc în zona rurală greu accesibilă au fost internați la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad. Unii au refuzat categoric să părăsească domiciliul, chiar dacă li s-au explicat riscurile.
Pentru a nu pune în pericol viața zecilor de pacienți din județul nostru care sunt incluși în programul național de dializă, s-a impus internarea lor la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad. Ieri au fost aduși din satele înzăpezite 25 de oameni, care au fost cazați în secțiile care mai aveau locuri libere. Efortul depus de autorități pentru a-i pune pe dializați la adăpost nu a fost înțeles de toți. Unii au refuzat să-și părăsească domiciliul, alții s-au întors acasă imediat după ședința de dializă, chiar dacă se circula foarte greu pe șosele.
“Au fost luate în considerare avertizările meteo, așa că vor rămâne internați în aceste zile. S-au luat măsuri de informare a pacienților și li s-a explicat că este mai sigur să rămână în Bârlad.
Centrul de dializă are posibillitatea de a caza 21 de persoane și vor putea rămâne peste noapte acolo”, ne-a declarat Cezarina Bejan, medic primar nefrolog.
La Centrul de Dializă Bârlad sunt înscriși 106 pacienți, care vin la ședințele de hemodializă de două-trei ori pe săptămână. Cei mai mulți sunt din județ, dar sunt și câțiva din localități limitrofe Vasluiului. Au fost internați doar cei care domiciliază în localități izolate din cauza ninsorilor. Dializații au vârste cuprinse între 22-80 de ani și sunt dependenți de aparatele care înlocuiesc funcțiile rinichilor. Dacă nu fac dializă după programul stabilit de medicii specialiști, riscă apariția unor complicații neurologice ori cardiace care pot duce la deces.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu