“Magyar magic”, la Bârlad

Barlad Online
afis_unguri_antal.szalai_jozsef.balag_.jpg
Doi muzicieni de înaltă ținută din Ungaria vor susține în această săptămână un recital instrumental la Bârlad.
Violonistul Antal Szalai și pianistul Jozsef Balag vor susține la finele acestei săptămâni un concert extraordinar la Bârlad. Melomanii sunt așteptați la concertul “Magyar magic” în această sâmbătă, 11 februarie, de la ora 18.30, la Pavilionul “Marcel Guguianu”. Evenimentul este organizat de conducerea Muzeului “Vasile Pârvan” și Consiliul Județean și publicul are acces liber, fără să plătească bilet.
Mircea Mamalaucă, directorul muzeului, ne-a declarat: “Cei doi muzicieni vin pentru a doua oară să concerteze la Bârlad. Au ajuns deja în țară și joi vor concerta la Pitești, împreună cu Filarmonica de din oraș. După concertul din Bârlad vor urma alte două la Iași și Târgu Mureș“.
În programul concertului de la Bârlad au fost incluse lucrări de Ernst von Dohnanyi, Bela Bartok și Jeno Hubay.
Antal Szalai (31 ani) a susținut primul mare concert de vioară la numai 11 ani, cu orchestra Franz Liszt din Budapesta. A studiat la Academia Franz Liszt din Budapesta și la American Music School din Manhattan. Este considerat unul din marii violoniști ai lumii și a susținut concerte în marile filrmonici din lume. La Bârlad va cânta la o celebră vioară Stradivarius.
Pianistul Jozsef Balag are 33 de ani și a luat primele lecții de pian încă de la vârsta de 4 ani de la tatăl său. Este absolventul Academiei de muzică Franz Lizst, promoția 2004.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu