Theodor Stolojan: USL refuză sistematic să înceapă o dezbatere pe problemele reale ale României

Barlad Online

 
Liderii USL refuză sistematic participarea la dezbateri cu reprezentanţii ARD pe temele reale ale României, a declarat luni europarlamentarul Theodor Stolojan, care a afirmat că situaţia economică a ţării este tot mai grea, iar anul următor se anunţă intrarea în recesiune.
“USL refuză sistematic să înceapă o dezbatere pe problemele reale ale României, pe problemele incluse în programele de guvernare pe care Alianţa România Dreaptă şi USL le-au prezentat public. Refuză în mod sistematic, deşi i-am invitat la această dezbatere, nu numai la nivel central, dar şi la nivel local. Am fost în câteva judeţe în această perioadă şi am înţeles mai bine de ce refuză USL o asemenea dezbatere. Refuză pentru că situaţia economică este din ce în ce mai proastă. Nu discutăm aici doar despre semnalele pe care o serie de companii transnaţionale cu investiţii în România le dau – gen Mechel, Laffarge, Ford – dar discutăm despre blocarea în ultimele şapte luni de zile a zeci, sute de proiecte de investiţii la nivel local”, a afirmat Theodor Stolojan într-o conferinţă de presă.
El a dat ca exemplu blocarea mai multor proiecte în judeţele Dâmboviţa şi Suceava.
“Deci, USL a decis să nu mai finanţeze proiecte începute de fostele guvernări Boc sau Ungureanu. Dar trebuia să înceapă alte proiecte pe care le doreşte USL. Nu se întâmplă acest lucru. Şi atunci, sigur, nu trebuie să ne mirăm de cifrele economice care arată toate pe minus la nouă luni şi care ne spun foarte limpede că, practic, România, în trimestrul IV va înregistra din nou o cădere economică, ceea ce înseamnă intrarea României în recesiune şi, sigur, cu o perspectivă îngrijorătoare pentru anul următor. Este foarte greu să începem să facem o evaluare, cât de cât, a anului viitor, în aceste condiţii. Românii încep să plătească preţul incompetenţei acestui Guvern”, a mai declarat Theodor Stolojan.
El a afirmat că “Guvernul este în campanie electorală” în loc să pregătească programele cerute de Comisia Europeană pentru deblocarea fondurilor europene şi că nu face demersurile pentru a putea acorda un ajutor economic Oltchim.
“USL a întreţinut public în toată această campanie electorală o situaţie de permanentă provocare la adresa preşedintelui ţării, determinându-l să iasă şi să răspundă la genul de atacuri lansate de domnii Ponta şi Antonescu. Deci, ceea ce au făcut domnii Ponta şi Antonescu şi alţi colegi de ai lor a fost să intoxice opinia publică cu aceste teme artificiale pentru România, fără relevanţă, atât la nivelul instituţiilor europene, cât şi pentru soarta acestei ţări, în loc să intrăm într-o dezbatere pe problemele reale ale României care după cum le vedeţi sunt cu totul altele: stagnare economică, intrarea din nou în recesiune. Şi dacă intrăm acum în recesiune economică datorită în bună măsură problemelor noastre interne va fi foarte greu să ieşim din această recesiune având în vedere şi ceea ce se întâmplă în zona euro şi în alte zone. Intrarea în recesiune acum, din păcate, s-ar putea să fie de durată”, a mai declarat Theodor Stolojan.
AGERPRES.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu