Constanţa: Codul portocaliu de viscol a închis traficul rutier greu între Bulgaria şi România

Barlad Online

Autorităţile au suspendat temporar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă mai mare de 3,5 tone până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo pe drumurile din 15 judeţe din Republica Bulgaria şi alte trei din România, potrivit Poliţiei Rutiere Române.
Astfel, începând de miercuri noaptea, de la ora 22:00, după emiterea atenţionării de cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, de către Administraţia Naţională de Meteorologie, până joi 20 decembrie, ora 09.00, în judeţele Constanţa, Călăraşi şi Giurgiu, pe DN5, DN39, DN38 şi DN3 s-a suspendat circulaţia autovehiculelor grele, pentru a evita blocarea punctelor de trecere a frontierei Vama Veche, Negru Vodă, Ostrov şi Giurgiu, recomandându-se conducătorilor autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, care intenţionau să se deplaseze în Bulgaria sau să intre în România, să staţioneze în parcările amenajate, înainte de a ajunge în judeţele de frontieră.
De asemenea, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa, informează că în judeţele din sud-estul ţării, pentru care este în vigoare atenţionarea de ninsori şi viscol, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de vânt puternic, care spulberă zăpada şi reduce vizibilitatea, circulându-se în condiţii dificile şi pe unele porţiuni ale Autostrăzii Soarelui.
Pe drumurile judeţene şi cele naţionale din Judeţul Constanţa, se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit parţial de polei şi zăpadă, după cum a precizat într-un comunicat de presă şi Prefectura Constanţa.
Prefectul Eugen Bola susţine că autorităţile locale sunt pregătite să întâmpine orice fenomen meteo periculos cu un minim de hrană pentru cei izolaţi. ‘Deja am discutat cu Armata pentru a cere sprijin în cazul în care lucrurile vor degenera şi drumurile vor fi impracticabile. Pregătim şi un minim de alimente, pentru a asigura hrana oamenilor, pentru cel puţin 24 de ore, acolo unde este cazul’, a precizat prefectul de Constanţa.
În acest context, Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), a anunţat că a fost amenajat un spaţiu de refugiu, protecţie, odihnă şi îngrijire pentru persoanele fără adăpost surprinse de ger. Potrivit managerului general al SCJU, dr. Dănuţ Căpăţână, centrul pentru persoane fără adăpost funcţionează în municipiul Constanţa la Centrul pentru persoane nevoiaşe ‘Fairplay’. ‘Avem 18 locuri pentru persoanele fără adăpost şi toţi cei care sunt aduşi în incinta spitalului judeţean, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) vor fi trimise în acest centru, cu ambulanţe puse la dispoziţie de serviciul judeţean’, a precizat dr. Căpăţână.
AGERPRES.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu