Şcoli închise în 12 judeţe din cauza căderilor de zăpadă

Barlad Online

Activitatea instructiv-educativă a fost suspendată sau afectată de căderile de zăpadă în 1.486 unităţi de învăţământ din 12 judeţe, numărul de elevi şi preşcolari afectaţi fiind de peste 200.000, informează, luni, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
Potrivit datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, centralizate de MECTS până la ora 12.30, în 12 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ este afectată de condiţiile meteorologice improprii, iar în 30 de judeţe aceasta se desfăşoară în mod normal.
MECTS precizează că în judeţele Timiş şi Suceava cursurile au fost suspendate integral în toate cele 1.425 de şcoli, iar trei judeţe au raportat suspendarea activităţii şcolare în mai mult de zece unităţi de învăţământ: Dâmboviţa – 20, Galaţi şi Prahova, ambele câte 14.
În judeţele Iaşi, Buzău, Vâlcea, Arad, Caraş-Severin, Harghita şi Argeş se înregistrează între unu şi cinci şcoli în care nu se susţin cursuri.
“La nivelul celor 12 judeţe menţionate, activitatea instructiv-educativă a fost suspendată sau afectată de căderile de zăpadă în 1.486 unităţi de învăţământ, numărul de elevi şi preşcolari afectaţi fiind de peste 200.000″, se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.
MECTS precizează că acolo unde apar cazuri deosebite, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ şi, potrivit reglementărilor din domeniul învăţământului, cursurile neefectuate vor fi recuperate după un grafic aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.
MEDIAFAX.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu