PNL pregătește candidații

Barlad Online

Liberalii vasluieni spun că sunt pe ultima sută de metri în ceea ce privește întocmirea listelor de candidați pentru alegerile locale din vara acestui an.
Liderii locali ai Partidului Național Liberal susțin că la Vaslui nu există disensiuni în ce privește colaborarea cu PSD și că Uniunea Social-Liberală (USL) funcționează fără probleme.
“Cooperarea politică la nivelul județului este foarte bună, în parametri optimi pentru pregătirea campaniei electorale. Am indentificat și selectat toți candidații pentru alegerile locale și, în scurt timp, vom prezenta lista. Cu acești candidați, sperăm să obținem 60% din voturi”, a declarat senatorul liberal Cristian David.
În ce privește desemnarea candidaților pentru alegerile locale din luna iunie, liberalii spun că nu vor exista discuții între ei și social-democrați.
“Fiecare partid va face selecția propriilor candidați. În principiu, PSD-ul și-a desemnat propriile liste, după propriile evaluări. La fel am făcut și noi. Avem o listă de candidaturi unice. Nu suntem în situația de a candida unul împotriva altora în comunele județului. Este deschisă problema doar la nivelul municipiilor. Dar, în principi,u chiar dacă la nivelul Bârladului nu vom ajunge la un numitor comun, nu este acest caz de natură să afecteze și să creeze probleme în alianță”, a mai declarat David.
În ideea că își poate întări echipa pentru lupta electorală din 2012, liberalii așteaptă alături de ei membrii noi.
“Pot veni alături de noi cei care au convingerea că echipa noastră le poate oferi o posibilitate de exprimare politică și văd în oferta USL una de succes și perspectivă. Oameni care vin alături de noi pentru o convingere, pentru o idee, nu pentru o funcție. Prima codiție pentru mine e ca acești oameni să aleagă conștient și cu toată convingerea. După ce vor avea această convingere, putem discuta despre intrarea lor alături de noi”, a mai spus David.
Potrivit sursei citate, campania locală este foarte greu de ținut în limite.
“Avem nu o campanie, ci 86 de campanii. Acolo, în unele comune, sunt anumite orgolii, patimi care nu pot fi încătușate de o strategie de campanie. Nu este exclus să asistăm la anumite drapaje în campanie, câtă vreme nu vom avea o campanie condusă unitar, ci una concentrată la nivel local și acolo fiecare știe cel mai bine ce e de facut și cred că fiecare îți va asuma individual mijloacele de campanie, nu vor fi mijloace colective. Ceea ce vă pot spune e că mai ales că la nivel colectiv noi nu conducem campania cu elemente defăimătoare, dar între stategia și tactica noastră de campanie și practica la nivel de comune poate exista o diferență foarte mare”, a mai spus Cristian David.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu