Ce aberații a mai îndrugat Dan Marian: MINCINOSUL

Barlad Online

marian_titi.jpg
Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Dan Marian, deputat traseist și, printr-o conjuctură favorabilă și, totodată, o regretabilă eroare, președinte al PDL Vaslui, a declarat că partidul său va “ataca” alegerile locale din vara acestui an cu 40 de candidați eligibili pentru tot atâtea primării. Pe lângă 11 primari PDL aflați în exercițiu, el spune că mai are încă 29 de edili de la PSD, PNL și PRM, care au jurat deja credință PDL... începând din iunie! Conform spuselor sale, cinci din cei șase primari PRM, câți sunt acum în județ, vor candida pentru democrat-liberali. Nimic mai fals! Toți șase au negat vehement această informație. Mai mult, unii spun că, în cazul în care se decid să plece de la PRM, PDL reprezintă ultima opțiune!
Deputatul traseist Dan Marian, președintele PDL Vaslui, continuă să viseze frumos. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că formațiunea politică în fruntea căreia încă se află are 40 de candidați eligibili pentru tot atâtea primării. Cică, pe lângă cei 11 primari în exercițiu ai PDL, alți 29 de edili aleși pe listele PSD, PRM sau PNL s-au angajat să candideze pentru democrat-liberali la alegerile din vară. Nimic mai fals!
“În această perioadă, desemnăm candidații pentru alegerile locale din luna iunie. Vă pot spune că avem deja, la momentul actual, 40 de primari care ne-au asigurat că vor candida pe listele PDL. Avem confirmarea din partea lor. Sunt nouă primari de la PSD, cinci de la PRM și majoritatea primarilor de la PNL. Vom desemna candidați și pentru Vaslui, Bârlad și Negrești. Vor fi candidați redutabili, care să se bată cu cei de la PSD”, a declarat, Dan Marian.
Pentru a verifica dacă cele afirmate de Marian sunt reale, i-am contactat pe cei șase primari PRM existenți, în ideea de
a-i identifica pe cei care vor migra la PDL. Niciunul nu a confirmat spusele lui Dan Marian.
“Încă nu sunt decis ce voi face. Cert este că nu voi candida nici la PDL și nici la PRM. Aștept să văd ce va face domnul Bichineț. Dacă domnia sa rămâne la PRM, eu nu mai rămân, dar nici la PDL nu mă duc. Cel mai sigur, voi candida de la PNL. Nu m-a căutat nimeni de la PDL și nici nu vreau să mă caute”, a declarat Aurel Turcu, primarul PRM al comunei Dragomirești.
Nici primarul de la Munteni de Sus, Vasile Anton, nu a făcut vreun pact cu PDL: “Este afirmația domnului Marian. E problema dumnealui ce declară! Eu nu am nicio confirmare dată la PDL, nici o declarație scrisă sau ceva”.
Primarul din Boțești, Adrian Pantea, declară că printre opțiunile sale nu se numără PDL: “Eu nu am luat o decizie în acest sens și nu am semnat adeziuni sau declarații pentru PDL. Problema prioritară pentru mine la momentul actual este administrația. Oamenii din comună au nevoi multe, nu ne stă gândul acum la chestiuni din astea. Nu mă interesează problema asta”.
“Nu este adevărat. Eu nu am luat o astfel de decizie”, au declarat și primarii PRM din Fruntișeni și Bălteni.
Liderii locali ai PRM susțin că primarii lor nu au gânduri de plecare la alte partide.
“Eu îi respect pe primarii tuturor formațiunilor politice. Colaborez cu ei din 2004, fie ca președinte de Consiliu Județean (CJ), fie ca vicepreședinte. I-am ajutat pe fiecare și aproape toți au făcut lucruri bune. Nu suntem în campanie electorală. Am discutat cu primarii în cauză de mai multe ori. Nu am auzit de vreo opinie cum că ei vor pleca în altă parte”, a declarat peremistul Corneliu
Bichineț.
Președintele PRM Vaslui, Florin Sârbu susține în mod ironic că formațiunea politică pe care o conduce ar putea ajuta PDL cu candidați și în comunele în care peremiștii nu au primari.
“Mă bucură că PRM constituie o pepinieră pentru un partid care se consideră foarte valoros. Ce cunosc eu și pot declara cu certitudine este faptul că doar un singur primar din cei șase, anume cel de la Drânceni, ar putea candida pe listele PDL, dar atitudinea oscilantă a acelui primar ridică mari semne de îndoială. Eu rămân cu încrederea că cele discutate de persoane responsabile din PRM cu respectivii primari vor rămâne cum s-a stabilit inițial și că oamenii vor candida tot pe listele PRM. Avem oameni valoroși, iar dacă PDL este în criză de candidați, noi le putem oferi sprijinul chiar și în comunele în care nu avem primari”, a declarat Florin Sârbu.
Buzatu: “Dan Marian riscă să fie exclus din partid”
În cadrul conferinței de presă de ieri, Dan Marian a vorbit și despre candidatura sa la funcția de președinte al CJ Vaslui. El susține că are șanse egale în lupta electorală cu Dumitru Buzatu, candidatul USL.
“Va fi o luptă interesantă. Va fi o bătălie bazată pe idei constructive, pe inițiative concrete. Cred că suntem oameni politici cu destulă experiență și suntem capabili să ducem o campanie civilizată. Cred că în prezent avem șanse egale”, a declarat Dan Marian.
Liderul local al USL, Dumitru Buzatu, consideră că Dan Marian nu merită un răspuns serios la aberațiile pe care le debitează.
“Sunt foarte supărat pentru că domnul Dan Marian dezinformează populația. Eu nu cred că el are doar 40 de primari la PDL, pentru că noi avem la USL 86 și, dacă aud cei de la centru de la PDL că Dan Marian are doar 40 de primari, eu cred că îl vor exclude din partid. În ce privește posibilele noastre procente în lupta pentru șefia CJ, eu știu că Dan
Marian a susținut mereu că are 70-80%. Nu îmi vine să cred că a scăzut atât de mult. Se poate observa că și scorul PDL în ultima vreme a crescut surprinzător și se apropie de 10%. În orice caz, țin să îl felicit pentru desemnarea candidatului PDL la primăria Vaslui (Marius Arcăleanu - n.r.)”, a declarat, ironic, Dumitru Buzatu.
Cine este, de fapt, Dan Marian?
Traseistul politic Dan Marian, cel care a fugit de la PNL la PDL pentru a nu scăpa din gură ciolanul puterii, se tot laudă că sprijină județul Vaslui și că ajută administrațiile locale și oamenii de afaceri din zonă. În realitate, lui Marian nu îi pasă de vasluieni. În timpul guvernării PDL, județul Vaslui nu a fost ajutat cu nimic de guvernul pe care Marian îl reprezintă în teritoriu. Majoritatea investițiilor s-au făcut fie cu bani de la Uniunea Europeană, fie cu bani împrumutați de la bănci.
Edilii de la PSD, PNL sau PRM condiționați de Dan Marian să candideze în 2012 pentru PDL în schimbul aprobării unor proiecte de investiții, au rămas cu buza umflată. Dosarele pe care aceștia le-au dat deputatului traseist să le ducă la București pentru a fi aprobate, au ajuns înapoi la Vaslui, la CJ, fără viza pozitivă a Ministerul Dezvoltării Rurale și Turismului.
Cel mai șifonat din această poveste a ieșit Dan Marian, care se lăuda în fața primarilor că are trecere la șefii de partid de la centru și că proiectele vor fi aprobate la comanda sa. Dintr-un total de 58 de proiecte (o parte dintre ele depuse direct de primari, o altă parte duse la minister de însuși Dan Marian), doar șase au fost aprobate. Restul au fost respinse de la finanțare și trimise în teritoriu.
Neavând grija zilei de mâine, unui deputat ca Dan Marian i-a fost foarte ușor să fie de acord cu tăierea salariilor și cu disponibilizarea a sute de mii de oameni.
Despre activtatea de parlamentar a șefului PDL Vaslui, nu sunt multe de spus. A avut câteva luări de cuvânt, în care a prezentat “ad literam” discursurile scrise de condeierii partidului.
Fără credibilitate în fața primarilor
În ultimele săptămâni, deputatul traseisto-democrato-liberal Dan Marian a fost trimis la primbare de mulți dintre edilii care, în urmă cu un an, declarau public că vor fi de partea PDL la alegeri. Aproximativ 40 de primari de la PSD, PNL sau PRM i-au spus în față deputatului Dan Marian că nu vor să mai audă de el, ori de partidul în fruntea căruia încă se află. Adică exact numărul de primari cu care Marian se laudă că va defila la alegerile din luna iunie. Ultimele încercări ale lui Marian de a se întâlni cu primarii “dalmațieni” au fost sortite eșecului, aceștia nerăspunzând la chemarea sa. Vom reveni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu