Carabinã l-a “împuscat” pe micul bolsevic Trifu!

Barlad Online

Cutremur în Partidul Conservator, cu câteva luni înainte de alegerile locale. Liderul organizatiei municipale, col. (r) Cãtãlin Carabinã, si-a dat demisia din partid, ieri, gest care ar putea fi urmat si de alte demisii ale unor presedinti de organizatii locale. într-o declaratie datã ziarul nostru, Carabinã explicã de ce nu a mai putut sta în Partidul Conservator, fiind creditat cu sanse mari de a ajunge într-o functie importantã la Uniunea Nationalã pentru Progresul României (UNPR). “Nu se mai poate sta în acest partid, condus la Vaslui de micul bolsevic Trifu (Alin Trifu, presedintele PC Vaslui, n.r.) si de marele tortionar, secretarul general Emil Dorin, un om care nici nu a terminat liceul, probabil. Mi-au interzis, în scris, sã mai apar la ziare si televiziuni, asa te comporti numai cu sclavii, asa s-au obisnuit cei din familia Trifu”, a spus Carabinã, care a anuntat o conferintã de presã incendiarã la finalul acestei sãptãmâni.
Conservatorii l-au pierdut, ieri, pe vicepresedintele organizatiei judetene, Cãtãlin Carabinã, cel care conducea si organizatia municipalã Vaslui. Carabinã, un personaj incomod pentru liderii PC din judet, a fãcut acest gest în disperare de cauzã. “Mi-am dat demisia din Partidul Conservator, astãzi (marti, 28 februarie a.c.), începând cu ora 12.00, atât din functia de presedinte al organizatiei municipale, cât si din cea de vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean. Acolo, politica partidului nu este pentru om, s-a ajuns foarte rãu, câtã vreme acest Partid Conservator este condus de micul bolsevic Trifu (Alin Trifu, presedintele organizatiei judetene PC, n.r.) si de marele tortionar, secretarul general Emil Dorin. Acesti oameni nu au niciun interes de partid, nu-i intereseazã de ceilalti, au o singurã preocupare: propriul interes! Atunci când am intrat în politicã m-am gândit cã, astfel, voi reusi sã rezolv problemele de zi cu zi ale oamenilor, nu sã mã bat pentru interesul propriu, cum fac cei care conduc Partidul Conservator la Vaslui. Dacã acesti oameni au alte interese, de gascã, de camarilã, e treaba lor, eu nu mai stau acolo. Am sã aduc, în zilele urmãtoare mai multe probe care sã demonstreze cã acest PC este condus de oameni fãrã personalitate, ca niste sclavi”, acuzã Carabinã.
“Nu mã mai lasã familia sã stau în acest partid, este sub demnitatea mea”
Fostul presedinte al organizatiei municipale PC este nemultumit de situatia în care a ajuns acest partid, trecut prin tot felul de furtuni politice în ultimii ani. “Au cãlcat totul în picioare, acesti lideri politici, acest clan Trifu, nici nu ai ce sã discuti cu ei. Urmãresc doar sã-l punã pe fiu-su Alin Trifu în functie, treaba lor, dar nu trebuie sã minti atâta lume. Mie mi-au interzis sã mai apar pe posturile de televiziune locale sau în ziare. Ca sã vedeti cum mint, vã spun cã au trimis la sediul central al partidului hârtii cã nu au ajuns la nicio întelegere cu PNL, cã nu li se pune la dispozitie niciun post eligibil. Ori, acest mic bolsevic, care este la mâna lui Dumitru Buzatu, nici nu a negociat ceva cu PNL! Din 1990 încoace, acest PC nu a avut decât un scop: unul sau doi oameni sã ocupe posturi si restul sã munceascã pentru cei doi, sã stea cu capul plecat. Cum sã lucrezi cu un betiv care stã toatã ziua la Phoenix si vine apoi nervos la partid, sã reguleze si musca? Eu nu mai stau în asa ceva”, explicã Carabinã. Acesta mai spune cã îsi doreste un partid care sã-i ofere decentã. Conform unor informatii, neconfirmate oficial, Cãtãlin Carabinã ar urma sã intre în UNPR, în zilele urmãtoare. “Voi spune totul într-o conferintã de presã, în zilele urmãtoare. Nu mai pot sta lângã acei oameni din Partidul Conservator, nu mã mai lasã nici familia în acest partid, este sub demnitate mea, ca fost ofiter al Armatei Române”, mai spune fostul sef al Centrului Militar Judetean. Este foarte posibil ca, zilele urmãtoare, sã asistãm si la alte demisii în Partidul Conservator, în conditiile în care este o stare de nemultumire în partid. Cãtãlin Carabinã a ocupat functia de presedinte al filialei municipale Vaslui a Partidului Conservator din mai 2011. A avut în aceastã perioadã o relatie tensionatã cu conducerea judeteanã, având pãreri diferite privind modul de colaborare cu PSD-ul vasluian.
“Nu mã intereseazã subiectul”
Unul dintre cei care au pus bazele Partidului Conservator la Vaslui, pe vremea când acest partid purta titulatura de Partidul Umanist Român (PUR), Marian Ciurea, a evitat sã discute despre scandalul din interiorul PC. “Nu mã mai intereseazã subiect. Nu mã intereseazã ce face dl. Carabinã, nici ce face dl. Trifu. Eu sunt, de astãzi, presedinte al organizatiei judetene a Partidului Ecologist Român, vreau sã fac treabã aici, nu mã intereseazã alte scandaluri”, a spus Ciurea.
“Stiu de negocierile sale cu UNPR, stiu tot”
“în momentul de fatã, eu nu stiu de vreo demisie a dlui Carabinã. Dacã dl. Carabinã a participat la ultima sedintã a filialei municipale, a aflat cã partidul i-a retras sprijinul politic. în urma evenimentelor produse în ultimele sãptãmâni, în calitatea mea de presedinte al organizatiei judetene a Partidului Conservator, am decis sã-i retrag sprijinul politic dlui colonel Carabinã, pentru care am o stimã în continuare. Au fost unele plângeri ale filialei Husi a PC, nu vreau sã intru acum în detalii. Noi stim cã dl. Carabinã a colaborat si colaboreazã cu alte partide, de aceea i-am si retras sprijinul politic. Domnia-sa este un om de care vasluienii au nevoie, nu se pot lipsi, dar uite cã noi ne lipsim de dânsul. Stim de discutiile pe care le-a purtat la UNPR, cu dl. presedinte Oprea, cu presedintele de la Vaslui, îi dorim mult succes si acum are drum liber sã candideze pentru primãria Vaslui din partea UNPR” – Alin Trifu, presedinte PC Vaslui
“Noi nu vânãm membrii altor partide”
“Dl. Carabinã m-a sunat si a spus cã-si dã demisia din Partidul Conservator, asa cum se stie si la Bucuresti, dar nu este membru la noi. A spus cã va depune o adeziune, dar trebuie sã-si rezolve problema cu PC. La ora actualã, dl. Carabinã nu este membru la UNPR. Domnia-sa trebuie sã-si rezolve situatia, demisie sau conferintã de presã. Pentru cã existã discutii, vreau sã spun tuturor cã în UNPR nu existã functia de primvicepresedinte, cum cred unii. Noi nu vânãm membrii vreunui alt partid, dacã vor sã vinã la noi pot depune o adeziune, care se discutã în Biroul Permanent Judetean si se comunicã rezultatul” – Ionel Constantin, presedinte UNPR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu