Copii găsiți în scara blocului

Barlad Online

Doi frați din Murgeni, de opt și 11 ani, au fost găsiți de polițiști în scara unui bloc din localitate. Micuții au fugit de acasă după ce s-au certat cu tatăl lor.
Doi copii din Murgeni au ajuns în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat (CPRUCANE) Bârlad după ce au fost descoperiți tremurând de frig în scara unui bloc. Este vorba despre despre doi frați, în vârstă de opt ani și 11 ani, care au fugit de acasă în cursul zilei de luni.
Cei doi băieți provin dintr-o familie care nu întâmpină probleme materiale și financiare grave. Dimpotrivă, în comunitate sunt priviți ca o familie serioasă, de oameni liniștiți și muncitori. Frații locuiesc împreună cu tatăl, care de peste cinci ani este singurul tutore al lor, după ce mama băieților a plecat la muncă în Italia și s-a stabilit acolo. Soțul a intentat acțiune de divorț, iar instanța a decis ca cei doi copii să fie lăsați în grija lui. În urmă cu câteva zile, o ceartă între el și cei doi micuți a făcut ca aceștia să fugă de acasă.
“Din cercetările pe care le-am făcut până în prezent, reiese că la mijloc a fost vorba despre o mică neînțelegere între fratele mai mare și tatăl său. Băiatul de 11 ani s-ar fi certat cu tatăl său și de aici i-a venit ideea să fugă de acasă. Mai mult,
l-a convins și pe fratele său mai mic să meargă cu el. Nu se pune problema ca tatăl copiilor să-i fi agresat cumva pe cei doi micuți. Bărbatul nu a bănuit nimic până a doua zi dimineață, deoarece era ferm convins că cei doi băieți au plecat și au înnoptat la bunicul lor, care locuiește în apropiere”, ne-a declarat Ionel Brătianu, șeful CPRUCANE Bârlad.
De luni după-amiază și până seara târziu, cei doi frați au hoinărit pe străzile orașului. În cele din urmă, epuizați și obosiți, cei doi s-au aciuat în scara unui bloc, unde au dormit. Marți, în jurul orei 11, o patrulă a Poliției Murgeni i-a observat pe cei doi micuți și în scurt timp au fost luați în grija oamenilor legii. Ulterior, cei doi frați au ajuns la CPRUCANE Bârlad, unde se află și în momentul de față. Copiii beneficiază de consiliere de specialitate și, în foarte scurt timp, vor fi reintegrați în familie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu