Berta, pe simeze Casei de Cultură

Barlad Online

Pictorița de 16 ani, elevă a Liceului Pedagogic “Al. Vlahuță” Bârlad, vernisează azi cea de-a 19-a expoziție personală.
Astăzi, de la ora 17, Berta-Maria Moldoveanu vernisează în orașul natal cea de-a 19-a expoziție personală. Evenimentul este organizat de Liceul Pedagogic “Al. Vlahuță” și Casa de Cultură “George Tutoveanu, care a oferit spațiul de expunere. Pe simeze vor fi panotate 50 de lucrări dedicate zilelor de 1 și 8 Martie.
Expoziția a fost denumită “E primăvară, mamă!”. Toate picturile sunt realizate în ulei pe pânză. Predomină florile și peisajele.
“Suntem onorați să organizăm și găzduim această expoziție, mai ales că Berta a avut expoziția personală de debut tot pe simezele instituției noastre”, ne-a declarat Virgil Giușcă, directorul Casei de Cultură.
Berta-Maria este membră a Asociației Artiștilor Plastici București de mai bine de un an. Lucrările sale au fost expuse în cele mai mari galerii din țară. Cea mai recentă expoziție a vernisat-o în octombrie 2011, la Sala “Dalles” București, unde sunt invitați să expună doar artiști plastici de elită.
Berta-Maria Moldoveanu este elevă în clasa a X-a la Liceul Pedagogic “Al. Vlahuță” Bârlad. A făcut primele ore de pictură la cercul coordonat de profesorul Eugen Iftene, pe când avea numai opt ani. După câteva luni, a avut și prima expoziție personală. Acum se poate lăuda cu 19 expoziții personale, o sumedenie de expoziții de grup, numeroase premii naționale și internaționale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu