Victorie zdrobitoare

Barlad Online

Alegerile de ieri au fost câștigate în județul Vaslui, la fel ca în majoritatea localităților din România, de către Uniunea Social Liberală (USL). Potrivit rezultatelor parțiale, USL a căștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, dar și Primăriile Vaslui, Bârlad și Negrești. Până la închiderea ediției, rezultatele parțiale mai arătau că USL are cel puțin 50 de primării în mediul rural, majoritate primarilor având rezultate de peste 60%.
USL a câștigat alegerile în județul Vaslui cu peste 65% din voturile exprimate de cetățeni, potrivit rezultatelor parțiale de aseară, la închiderea ediției. În mediul rural, USL și-a adjudecat peste 50 din cele 81 de primării existente în județul Vaslui. În municipiul Vaslui candidatul USL, Vasile Pavăl, a mai câștigat un mandat de primar adunând un scor de peste 75 de procente, în timp ce candidatul PDL, Marius Arcălianu a obținut aproximativ 10%.
“Este o victorie pentru organizația municipală a PSD. Noi le mulțumim celor care ne-au votat. Ne-am propus un scor bun la aceste alegeri șI l-am aobținut. Am venit în fața vasluienilor cu o echipă formată din oameni bine pregătiți, o echipă care a câștigat pe drept încrederea cetățenilor”, a declarat Adrian Tighici, președintele Organizației Municipale a PSD Vaslui.
Rezultatele parțiale ale votului de ieri pe municipiul Vaslui nu au fost îmbucurătoare pentru PRM, formațiune politică aflată în cădere liberă, care nu a reușit să treacă pragul electoral și să intre în Consiliul Local (CL) Vaslui.
Primarul reales Vasile Pavăl a ținut să mulțumească: “Le mulțumesc vasluienilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Îi asigur că nu îi voi dezamăgi și mă voi lupta pentru municipiul Vaslui. Ne așteaptă patru ani grei în care vom avea mult de muncă, dar la finalul cărora orașul nostru va avea o față nouă”.
USL a pierdut la Huși și Murgeni
Social democrații șI liberalii au câștigat primăriile urbane din Negrești, Bârlad și Vaslui, dar au pierdut la Murgeni și Huși. La Negrești, candidatul PSD Vasile Voicu a câștigat alegerile cu peste 60%, obținând cu o mie de voturi mai mult decât fostul primar, candidatul PDL Ioan Cozma.
La Bârlad, candidatul PSD Constantin Constantinescu a câștigat alegerile cu aproximativ 60%. La Huși victoria i-a aparținut candidatului independent, fost membru al PSD, Ioan Ciupilan care a obținut un scor de aproximativ 70%, în timp ce candidatul USL Cristinel Popa nu a reușit să adune nici 20%.
La Murgeni, candidatul USL, fostul primar Jenică Panica a pierdut alegerile în favoarea candidatului PP-DD, Ioan Buta. USL a contestat însă rezultatul, din cauza unor probleme referitoare la urna mobilă.
Buzatu este noul președinte al Consiliului Județean Vaslui
Candidatul USL la funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a obținut, potrivit rezultatelor parțiale, aproximativ 60% din voturi, în timp ce principalul său contracandidat a adunat aproximativ 19% din voturile cetățenilor. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat aseară, după anunțarea rezultatelor parțiale, că există la nivel național un curent puternic în favoarea USL: “Votarea s-a încheiat și rezultatele
estimate sunt îmbucurătoare pentru USL. Asta dovedește că exist un puternic curent în favoarea acestei alianțe și dincolo de încercările care au arătat disperarea unor candidați, în special a celor din PDL, alegătorii s-au comportat cu calm, acordând în cele mai multe circumscripții votul lor candidaților USL. Să așteptăm în liniște și cu calm rezultatele numărării voturilor și să mulțumim celor care au participat azi la vot. În zilele care vin urmează să constituim consiliile locale și să trecem la treabă”, a declarat Dumitru Buzatu.
Comunele în care USL a căștigat alegerile de ieri cu rezultate de peste 70% sunt Vutcani, Ștefan cel Mare, Hoceni, Lipovăț, Gârceni, Vinderei, Tăcuta. Prezența la vot în județul Vaslui a fost de aproximativ 45 de procente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu