Încă un ghetou la Bârlad?

Barlad Online

Edilii bârlădeni încearcă să prevină transformarea locațiilor de pe strada căpitan Grigore Ignat într-un ghetou.
Mutați în urmă cu mai bine de doi ani în locația de pe strada căpitan Grigore Ignat, chiriașii romi nu și-au uitat mai vechile îndeletniciri. Așa se face că, încet, dar sigur, unii dintre ei și-au reluat vechile obiceiuri. Au început să apară rupturi sau găuri în polistirenul cu care sunt izolate clădirile, ba au provocat ceva stricăciuni și acoperișului și chiar coșurilor de fum.
Nu trebuie să uităm că astfel de lucruri s-au petrecut încă de acum doi ani, când romii au fost mutați în acest complex de locuințe sociale. Una dintre primele lor “victime” a fost singurul hidrant din zonă, căruia i-au subtilizat capacul metalic.
Adrian Bobeică, directorul SC CUP SA, care are în administrare complexul de locuințe, ne-a declarat: “Încercăm să facem în așa fel încât să nu scăpăm situația de sub control. Am remediat, prin forțe proprii, toate stricăciunile produse și le vom
imputa chiriașilor. Este vorba despre 20-30 de lei de familie. Periodic, mergem în zonă și inspectăm la fața locului pentru a vedea exact care este situația”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu