Daniel Andrei și falșii eroi ai Bârladului!

Barlad Online

Candidatul independent la funcția de primar al Bârladului a lansat un nou atac dur la adresa actualului edil-șef al urbei, pe care îl acuză că, în mod fals și ilegal, a dobândit calitatea de revoluționar. Asta în timp ce adevărații eroi ai Bârladului trăiesc și mor într-o cruntă sărăcie.
Ieri, cunoscutul om de afaceri Daniel Andrei, candidat independent la funcția de primar al Bârladului, a lansat o nouă șarjă împotriva actualului edil-șef al urbei, Constantin Constantinescu. De această dată, Andrei i-a contestat, în mod vehement, calitatea de revoluționar. El susține că primarul Constantinescu a obținut brevetul în urma unor falsuri și că, în consecință, ar trebui tras la răspundere.
“De opt ani, municipiul Bârlad este condus de un bufon, un fricos și un mincinos, pe numele său Constantin Constantinescu. Speriosul Titi pozează în eroul salvator revoluționar fără pic de jenă sau rușine, bătându-și joc zilnic de bârlădeni. Îl întrebăm acum pe primarul Constantinescu ce fapte de vitejie a făcut la Revoluție pentru a merita acest certificat de revoluționar? Toți bârlădenii trebuie să știe că primarul care le cere taxe și impozite este scutit de acestea, această facilitate fiindu-i acordată, chipurile, pentru că e revoluționar! Cu toții știm că la Bârlad nu s-a tras niciun foc de armă în Decembrie 1989 și nici nu au existat evenimente majore, cu alte cuvinte, nu a existat niciun motiv pentru a conferi cuiva titulatura de revoluționar. Cum a obținut acest certificat? L-a obținut stând ascuns în podul lui Bebe Angheluță (Eduard Angheluță, directorul RAGCL Bârlad - n.r.) timp de o săptămână. De frica cui a stat ascuns în pod domnul Constantinescu? De frica Securității sau de frica poporului? Ambele variante sunt corecte. Constantinescu a fost turnător la Securitate și nu a participat la nicio revoluție, iar acest lucru este confirmat de domnul Gică Iorgu, persoana la care actualul primar de Bârlad turna înainte de 1989. Frică i-a fost și de popor deoarece bârlădenii știau că Titi i-a turnat la securitate. Culmea tupeului, acest turnător și fals revoluționar dorește încă un mandat de primar. Ce să caute un astfel de individ la Primăria Bârlad, un ciocoi ce nu a plătit timp de 22 de ani impozite?”, a declarat Daniel Andrei.
În antiteză, Daniel Andrei a prezentat mass-mediei locale modul în care își duc traiul de zi cu zi adevărații eroi ai Bârladului. Omul de afaceri i-a întins o mână de ajutor Leontinei Mihai, o femeie în vârstă de 86 de ani, al cărei soț decedat - Ion Mihai - a fost erou și veteran al celui de al II-lea Război Mondial. Femeia trăiește într-o sărăcie cruntă, într-o casă dărăpănată din cartierul Munteni.
“În timp ce primarul Constantinescu ridică suma de 2.000 de lei lunar grație certificatului de revoluționar și nici nu plătește vreun impozit, această femeie trăiește cu doar 92 de lei pe luină. Casa dumneaei este dărăpănată, după cum vedeți, abia are câte ceva de-ale gurii. Și mai trist este că trăiește din mila vecinilor, care o ajută și ei cum pot. Domnule primar, donează toți banii furați acestei femei sărmane. Și dumneaei merită și are dreptul la o bătrânețe liniștită! Nu vă este milă de biata femeie? Vă solicit pe această cale demisia din funcția de primar, căci menținerea dumneavoastră în acest fotoliu nu face decât să mânjească imaginea orașului nostru!”, a mai spus Andrei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu