18.000 de lei pentru viața unui om

Barlad Online

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a stabilit patru amenzi, în valoare totală de 18.000 de lei, și tot atâtea avertismente pentru SC Paloda SA Bârlad, unde lucra bărbatul în vârstă de 43 de ani care, în luna februarie, a murit după ce o masă mare de gheață a căzut peste el. Potrivit raportului de control, principala abatere constatată după mai bine de trei luni de cercetări a fost nerespectarea de către firma în cauză a măsurilor necesare pentru asigurarea sănătății și securității în muncă a angajaților.
“Societatea la care era angajat bărbatul nu avea niciun plan, așa cum prevede legea, de sănătate și securitate în muncă pentru propriii salariați. Angajații nu erau instruiți la locul de muncă și nu aveau pregătirea necesară pentru activitatea pe care o desfășurau, aceea de a îndepărta gheața de pe pereții magazinului. În plus, s-a constatat că salariații nu aveau niciun fel de echipament de protecție, fiindu-le pusă în permanență viața în pericol”, a declarat inspectorul șef adjunct al ITM Vaslui, Aniela Adimi.
Pe lângă amenzi, ITM Vaslui va înainta dosarul de anchetă către Parchet, cu propunerea de cercetare penală a persoanelor răspunzătore de toate neregulile care au condus la producerea nefericitului accident de muncă.
Reamintim că un bărbat în vârstă de 43 de ani a murit, pe 23 februarie, în urma unui accident de muncă, după ce o masă mare de gheață a căzut pe el în timp ce încerca să o îndepărteze de pe un magazin din centrul municipiului Bârlad. Bărbatul era angajat al SC Paloda pe post de zidar și, în momentul producerii accidentului, era împreună cu mai mulți colegi de muncă. El a fost transportat în stare critică la Spitalul de Urgență din Bârlad, unde a murit. Potrivit necropsiei, moartea bărbatul a fost “violentă, cauzată de un șoc mixt, cu hemoragie internă toraco-abdominală și hemopneumotorax drept, fracturi costale multiple, ruptură de lob drept a ficatului”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu