Turbatu pleacã pe usa din dos a Politiei Locale

Barlad Online

 ÎNLOCUIRE Omul care, în ultimii 15 ani, a condus destinele Politiei Locale (initial, institutia s-a numit Corpul Gardienilor Publici, în subordinea Consiliului Judetean, dupã care s-a transformat în Politia Comunitarã si, mai nou, Politia Localã), Laurentiu Turbatu, nu mai este director. În urmã cu douã zile, acesta a pus pe masa primarului Pavãl demisia sa, urmând ca seful Executivului sã decidã ce va face mai departe cu aceastã unitate vitalã pentru ordinea si linistea publicã din oras. Ieri, în sedinta Consiliului Local, primarul a anuntat demisia lui Turbatu, fãrã a da prea multe detalii. O demisie care lasã multe semne de întrebare privind profesionalismul arãtat de Turbatu în ultimii ani, când Politia Localã a trecut prin tot felul de scandaluri. Noul director al Politiei Locale va fi comisarul-sef Sorin Catanã, cel pentru care se asteaptã avizul de la Politia Românã pentru a prelua acest post de conducere.
„Vreau sã vã informez cã anul acesta se împlinesc 18 ani de când sunt în posturi de conducere la diverse institutii si nu am luat niciodatã decizii fãrã sã fiu bine informat cu privire la activitatea unei persoane. Se vehiculeazã multe cu privire la activitatea acestei institutii (Politia Localã Vaslui, n.r.). Ultimele situatii apãrute la Politia Localã, mai ales cu privire la directorul care coordoneazã activitatea, le-am analizat, am contactat institutiile care ne-au putut informa si am ajuns la o concluzie: a venit momentul sã-i multumim sincer dlui director Turbatu Laurentiu pentru activitate si sã pornim la drum mai departe. A trecut prin perioade destul de dificile si încã mai trece, a coordonat cu responsabilitate pânã la aceastã datã activitatea si e normal sã gresesti când esti pus sã iei anumite decizii. Timpul va demonstra buna credintã. Eu am luat act de demisia dlui Turbatu, am acceptat-o cu regret, dar e bine sã mergem mai departe, institutia sã functioneze corespunzãtor sau chiar mai bine si sã intrãm în normalitate, fãrã urmã de îndoialã asupra legalitãtii activitãtii Politiei Locale. Pânã la expirarea perioadei, este director demisionar si voi numi un director interimar. Domnul Turbatu a fost loial institutiei, activitatea lui poate fi verificatã oricând si de oricine, dar e mai bine sã întrerupi o colaborare, decât sã creezi suspiciuni. De la cel care va veni, asteptãm o credibilizare a institutiei, un statut al politistului local asa cum prevede legea, care îsi face datoria asa cum are sarcini de serviciu. Asa voi impune sã fie activitatea institutiei. Cred cã am si eu o micã parte de vinã. Acolo unde am vãzut cã nu-si fac datoria, trebuia poate sã intervin mai ferm, am tolerat unele mici probleme de disciplinã, le-am luat prea mult apãrarea în relatia cu cetãtenii. De-acum încolo, altcumva se va pune problema la aceastã institutie. Postul de director a fosr declarat vacant si voi demara organizarea concursului, dacã dvs. veti aproba organigrama asa cum a fost ea propusã”, a declarat Vasile Pavãl, în fata consilierilor, la sedinta de ieri a Consiliului Local municipal. Conform situatiei prezentatã de Turbatu, la ultima sa aparitie ca sef al Politiei Locale, aceastã institutie înseamnã un numãr de 109 posturi, din care 106 posturi publice si trei sunt functii de conducere.
Laurentiu Turbatu pleacã din unitate
Consilierii locali au fost îngãduitori cu Turbatu, la ultima sa aparitie ca sef al Politiei Locale. “Multumesc personal domnului director pentru activitatea de la Politia Localã. A fost un profesionist si pionierul Politiei Locale Vaslui”, a spus consilierul Iancu Arcãlianu. “Este bine cã domnul primar a intervenit si a clarificat problema Politiei Locale. Noi trebuie sã intervenim pentru continuarea activitãtii Politiei Locale”, a precizat si Florin Ciurariu. În maxim douã zile, se asteaptã de la Bucuresti avizul pentru noul director, comisarul-sef Sorin Catanã. fostul sef al Politiei Rutiere Iasi. Catanã are o sarcinã foarte grea, în conditiile în care institutia este decimatã de dosarele penale pentru delapidare si fals în acte. Anul trecut, mai multi politisti locali au reclamat o serie de fapte grave din activitatea directorului Turbatu. “S-a distrus si s-a furat din aceastã clãdire (Casa Armatei, sediul Politiei Locale, n.r.) tot ce se putea fura: calorifere, tevi metalice, pompe de presiune de la centrala termicã, centrala termicã în sine, iar din buncãrul aflat la demisolul centralei termice s-au descompletat si furat motoare electrice, grupul electrogen, generatorul de curent electric. Din sala de spectacole, s-au furat grãtarele din fontã de la canalele de aer conditionat (aproximativ 100 de bucãti), furtunele PSI, motoarele electrice din culise si tot ce a reprezentat fier vechi”, au spus reclamantii. Toate bunurile au fost furate de un grup de “politisti comunitari”, în frunte cu dl. director Turbatu (Laurentiu Turbatu, directorul Politiei Comunitare Vaslui, n.r.), fiind fãcutã mentiunea cã au fost cãrate la punctele de colectare a fierului vechi chiar cu masina Dacia Papuc VS-41-BIK, condusã chiar de fratele sãu. “Grãtarele de fontã se aflã acasã la Domnul Director Laurentiu Turbatu si la domnul Duluman Marian”, au reclamat fostii politisti locali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu