Presedintele Mihalachi rãspunde: “N-am!”

Barlad Online

 EPISTOLE Ieri, presedintele CJ Vrancea a solicitat ajutorul judetului vaslui. Vezi mai jos solicitarea, dar si rãspunsul presedintelui Mihalachi !
Cãtre Consiliul Judetean Vaslui
Domnului Presedinte Mihalachi Vasile
Vrancea este astãzi într-o situatie exceptionalã, cauzatã de fenomene meteo extreme, motiv pentru care a si fost confirmatã situatia de urgentã în perioada 5 – 9 februarie 2012 si a fost declaratã stare de alertã în data de 13 februarie. Cãderile istorice de zãpadã si viscolul puternic, au dus la blocarea efectivã a judetului, punând în pericol vietile, precum si valorile materiale si culturale ale cetãtenilor. Pe cale de consecintã, pentru prevenirea unor efecte dezastruoase, precum si readucerea vietii cetãtenilor la o stare de normalitate, sunt necesare suplimentarea logisticii si fortei umane, rezultând astfel atragerea de fonduri suplimentare de la orice partener public sau privat care doreste sã contribuie la îndepãrtarea situatiei de urgentã în care ne aflãm. Vã informez cã am adresat Guvernului României solicitãri multiple, am fundamentat si o hotãrâre de guvern, însã executivul a ignorat complet demersurile noastre si de aceea ne aflãm azi în situatia exceptionalã de a vã adresa rugãmintea de a sprijini autoritatea judeteanã, în vederea suplimentãrii logisticii si fortei umane necesare revenirii la normalitate a vietii cetãtenilor judetului Vrancea. Solidaritatea autoritãtilor locale a rãmas în aceste zile singura certitudine pe care o mai putem avea, motiv pentru care vã adresãm, stimate domnule Presedinte, o rugãminte din suflet sã ne fiti alãturi, asa cum ne-ati fost si în alte dãti. Consiliul Judetean gestioneazã în acest moment un buget mutilat, mai mic cu 35% fatã de anul precedent, ceea ce ne determinã sã recurgem la o astfel de solicitare de ajutor financiar. Subfinantarea autoritãtilor locale nu are ca victimã doar judetul Vrancea, domnia voastrã confruntându-vã, suntem siguri, cu aceleasi probleme. Însã vã rugãm din suflet sã aveti deschiderea de a analiza posibilitatea sprijinirii judetului Vrancea, cu sume care sã ne ajute în sensul specificat mai sus, si anume redarea stãrii de normalitate si sigurantã cetãtenilor judetului Vrancea.
Eventualele sume pe care doriti sã le alocati pot fi încasate în contul Unitãtii Administrativ-Teritoriale Judetul Vrancea RO90TREZ69121370250XXXXX deschis la Trezoreria Focsani (CUI 4350394).
Cu deosebitã consideratie,
Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan
RÃSPUNS
“Nu avem nici cum, si nici de unde sã ajutãm financiar judetul Vrancea”
Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi, a luat act de cererea omologului sãu din Vrancea, declarând urmãtoarele : “Judetul Vaslui nu dispune de asemenea sume pentru a ajuta financiar alte judete aflate în dificultate si nici nu existã cadrul legal pentru a face acest lucru. Judetul Vaslui are el însusi nevoie de ajutor pentru a trece peste situatia grea în care ne aflãm, fiind noi însine puternic afectati de ninsorile si viscolul din ultima perioadã, fenomene meteo care, pentru scurt timp, au paralizat practic judetul. Personal, dacã as putea ajuta, de pe functia pe care o ocup, as face-o, dar, asa cum spuneam, nici legal nu am aceastã posibilitate, de a ajuta judetul vecin aflat în aceastã situatie foarte grea. Îmi pare extrem de rãu cã nu pot sã-mi ajut colegul din Vrancea si populatia din acest judet. Am dat publicitãtii acest anunt în speranta cã se vor gãsi oameni potenti financiar si cu inimã mare care pot si vor sã facã un gest de omenie, ajutând cetãtenii din judetul vecin, nãpãstuiti de capriciile acestei ierni”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu