Încă o zi de vacanță pentru elevii vasluieni: Cursuri “înghețate” de ninsori

Barlad Online

elevi prin nameti.jpg
Aproape 38.000 de elevi din 285 de unități școlare vor sta acasă astăzi, după ce directorii au anunțat Inspectoratul Școlar că vor suspenda cursurile, din cauza drumurilor impracticabile. Ninsoare a blocat activitatea și în urban, unde șase licee și 15 gimnazii și-au închis temporar porțile.
Elevii vasluieni au parte de o nouă zi de vacanță. Zeci de școli au anunțat că nu vor ține cursuri astăzi, majoritatea fiind din mediul rural. 270 de gimnazii, cu peste 21.000 de elevi și aproape 7.800 de preșcolari, vor fi închise, urmând ca orele să fie recuperate pe parcursul acestui semestru.
“În mediul rural, am fost anunțați că activitatea va fi suspendată și la liceele din Codăești, Puiești și Zorleni, precum și la Școala de Arte și Meserii din Vladia. Aici, peste 1.300 de elevi vor sta acasă în ziua de 15 februarie”, a declarat Vasile Ursanu, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.
Nici în urban lucrurile nu stau mai bine. Șase licee au anunțat suspendarea cursurilor. Este vorba despre Liceul cu Program Sportiv, Grupul Școlar “Ștefan Procopiu”, Grupul Școlar Murgeni, Grupul Școlar Negrești, Liceul Agricol Huși și Școala “Sf.Ecaterina” Huși. “Avem și un număr de 15 gimnazii care nu vor învăța pe 15 februarie. Șase sunt în Murgeni, cinci la Negrești, iar la Bârlad școlile nr.1, nr.6, nr.10 și Școala de muzică nu vor susține
cursuri pentru mâine (astăzi - n.r.)”, a mai spus Ursanu.
În urban, 4.729 de liceeni, 2.318 elevi de la școlile gimnaziale și 253 de preșcolari nu vor fi astăzi la cursuri.
Fără elevi la ore
Ieri, Grupul Școlar “Nicolae Iorga” din Negrești s-a trezit fără elevi la cursuri.
“Am avut la școală doar trei elevi, astfel că am luat decizia de a suspenda cursurile. Trei sferturi din elevii noștri sunt navetiști, iar părinții ne-au sunat că nu-și pot trimite copiii la ore din cauza drumurilor impracticabile. Mâine (astăzi - n.r.), vom vedea cum decurge vremea, însă profesorii vor veni la școală. Acolo unde elevii nu pot ajunge la ore, i-am rugat pe părinți să nu-i trimită, fiindcă viața unui copil cea mai importantă într-o asemenea situație”, a spus Doinița Mihai, directorul Grupului Școlar din Negrești.
Și Grupul Școlar “Ion Mincu” și-a suspendat ieri, după-amiază, cursurile, lăsându-i pe o parte din elevi acasă.
“Am suspendat cursurile de după-amiază, deși frecvența la ore a fost bună în programul de dimineață. De mâine (astăzi - n.r.) vom relua cursurile”, a declarat Camelia Badea, directorul liceului vasluian.
O nouă vacanță
Conducerea Grupului Școlar “Ștefan Procopiu” Vaslui a decis să suspende cursurile pentru zilele de 15 și 16 februarie, urmând ca elevii să revină în bănci abia de vineri, 17 februarie. Hotărârea vine ca urmare a numărului scăzut de elevi prezenți la cursurile de ieri.
“Dimineața, am avut doar 40% prezență la ore, iar după-amiază abia 20%. Nu poți face cursuri cu patru, cinci elevi în clasă, așa că am decis suspendarea orelor, urmând a fi recuperate în zilele de sămbătă. Avem mulți navetiști, aproape 700 de elevi, care provin din mediul rural și care ne-au anunțat că sunt blocați în case și nu pot ajunge la ore”, a declarat Ana Cristiana Botan, directorul liceului.
Și la Liceul cu Program Sportiv (LPS) s-a decis suspendarea activității pentru astăzi.
“Avem mulți navetiști, iar acum e important să-i ținem acasă, pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite. Am decis suspendarea cursurilor doar pentru o zi, în speranța că vremea se va îndrepta și că putem să ne desfășurăm activitatea în
condiții normale”, a precizat Mihaela Lefter, directorul LPS Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu