Alertă de TBC la Fălciu

Barlad Online

Toți cei 75 de elevi ai Școlii Fălciu au ajuns la Secția Pneumologie a Spitalului Municipal “Elena Beldiman” Bârlad, cu suspiciune de tuberculoză, după ce un cadru didactic a fost depistat cu bacilul Koch.
Școala Fălciu este în alertă maximă, după ce o profesoară a fost diagnosticat cu tuberculoză. Toți cei 75 de elevi ai unității au fost transportați la Spitalul Municipal “Elena Beldiman” Bârlad, unde li s-au recoltat probe, pentru a se stabili dacă în școală se poate vorbi despre un focar de TBC.
“Dintre cei 75 de copii testați, 48 au fost cu suspiciune de TBC, fiind nevoie și de o radiografie pulmonară. În cele din urmă, rezultatele analizelor au infirmat faptul că ar fi vorba despre un focar de infecție. Urmează ca și restul cadrelor didactice să fie testate pentru a preîntâmpina apariția unui focar de TBC la Fălciu”, a declarat Mihaela Vlada, directoarea Direcției de Sănătate Publică Vaslui.
Situația de la Fălciu persistă de o perioadă îndelungată. Primul caz de TBC de la școală a fost descoperit iarna trecută, la un elev. Au fost informate inclusiv autoritățile județene, dar și șefii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), însă fără a se lua vreo măsură.
La Școala Fălciu a fost trimis corpul de control al prefectului, care a constatat o serie de nereguli și a cerut destituirea directorului Marian Darie. ISJ a decis că nu e necesară schimbarea conducerii instituției.
“Din punct de vedere instructiv-educativ, nu avem ce-i reproșa directorului, nefiind găsite deficiențe care să necesite schimbarea acestuia. Referitor la latura administrativă, directorul a făcut tot ce a putut omenește face”, a declarat Mihaela Cososchi, inspectorul general al ISJ Vaslui.
Profesoara care a stârnit panică în rândul elevilor și colegilor de școală susține că a efectuat examenele medicale la începutul anului școlar. Părinții copiilor consideră că testele sunt superficiale, medicii făcându-se responsabili de apariția acestor “bombe infecțioase” în interiorul comunităților.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu